Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ύστατη προσπάθεια για ευαισθητοποίηση της αυτοδιοίκησης για τα διόδια στην Ξάνθη

Όλα όσα έγιναν στην συνάντηση των μελών της Κίνησης Ενεργών Πολιτών  Ξάνθης, που βρέθηκαν με μοναδικό θέμα συζήτησης την έναρξη λειτουργίας των διοδίων στους Αμαξάδες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Τα μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Ξάνθη, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη έναρξης λειτουργίας των διοδίων στους Αμαξάδες.

Στη συνάντηση τα μέλη συμφώνησαν για τις επόμενες κινήσεις τους, στο μέτωπο των διοδίων, εν αναμονή της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίσει το αντίτιμο και θα σημάνει την έναρξη της λειτουργίας τους στην περιοχή καθώς ο Σταθμός Διοδίων των Αμαξάδων είναι ήδη έτοιμος.

Τα μέλη της κίνησης θα επιχειρήσουν, για ύστατη φορά, να αποσπάσουν μια ομόθυμη και διεκδικητική στάση απέναντι στο πρόβλημα από τους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής. Ξεκινώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, όπου θα επαναφέρουν το ψήφισμά που είχαν προωθήσει για ψήφιση και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Τα μέλη της Κίνησης υπενθυμίζουν ότι οι φορείς της Καβάλας είχαν άμεση και δυναμική αντίδραση αποφεύγοντας, για την ώρα, την εγκατάσταση οποιουδήποτε σταθμού στην Π,Ε. Καβάλας, θεωρώντας ότι η στάση αυτή πρέπει να διέπει όλους τους φορείς της περιοχής, και μάλιστα υπό μία Περιφερειακή και όχι τοπικιστική αντίληψη.
Αλλωστε αναφέρουν ότι σε διάφορες περιπτώσεις η Περιφέρεια έχει αναλάβει δράση για να στηρίξει τις διεκδικήσεις κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων,άρα πρέπει να το πράξει και για ένα ομόθυμο αίτημα της κοινωνίας.
Oι θέσεις τους για την έναρξη λειτουργίας
Αναμένεται δημόσια τοποθέτησή τους – προανήγγειλαν ανακοίνωση- για την κατάσταση που διαμορφώνεται με κύριο στόχο την πίεση ώστε το αντίτιμο να μην ξεπεράσει επ’ ουδενί το ήμισυ όσων προγραμματίζει η κυβέρνηση παρότι δεν έχει κάνει γνωστά τα σχέδιά τους (υπολογίζεται ότι στις προθέσεις της είναι αντίτιμο κοντά στα 2,8 με 3 ευρώ), ειδική μέριμνα για τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις αλλά και για τους εργαζόμενους που θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα στο εισόδημά τους.
Παράλληλα θα εκθέσουν, όπως σημείωσαν, τις θέσεις τους γύρω από την αφερεγγυότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υφυπουργού που είχε προαναγγείλει μειώσεις διοδίων, χωρίς ποτέ να γίνουν, το ζήτημα της ανυπαρξίας εναλλακτικού εθνικού δικτύου σε κάποια σημεία, αλλά και το σοβαρό ζήτημα των αναγκών που θα προκύψουν για τη συντήρηση του παλιού εθνικού δικτύου που είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας καθώς μεγάλος όγκος οχημάτων θα κατευθύνεται στο εξής εκεί.
Τέλος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβούν σε νέα δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.