Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ένας Γυναικείος Συνεταιρισμός γεννιέται στην Ξυλαγανή

Υπάρχουν το ανθρώπινο δυναμικό, έχουν επιλεγεί τα είδη των προϊόντων ενώ υπάρχει ο αρχικός εξοπλισμός με ψυγεία, είδη συσκευασίας, μηχάνημα τυποποίησης

ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει Γυναικείος Συνεταιρισμός στη Ροδόπη, από τις γυναίκες της Ξυλαγανής.

Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής, Τριάδας Ψαρά, υπάρχουν το ανθρώπινο δυναμικό, έχουν επιλεγεί τα είδη των προϊόντων, υπάρχει ο αρχικός εξοπλισμός, με ψυγεία, είδη συσκευασίας, μηχάνημα τυποποίησης. «Το μόνο που λείπει είναι η εξεύρεση χώρου, ο οποίος θα λειτουργήσει ως εργαστήριο για την παραγωγή των προϊόντων μας. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Μαρώνειας-Σαππών θα μας στηρίξει και πριν τη λήξη της χρονιάς θα ξεκινήσουμε».

Ο Συνεταιρισμός θα παράγει γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, όλων των ειδών τα ηδύποτα(λικέρ) και κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με τα ζυμαρικά!

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Γυναίκες δέχονται παραγγελίες από εξωτερικό και εσωτερικό για τα προϊόντα που παράγουν και τυποποιούν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα καθώς δεν έχουν ξεκινήσει την σχετική διαδικασία με την Εφορία, της έναρξης επιτηδεύματος. Προς το παρόν κάνουν τις ετοιμασίες για το καταστατικό και την κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο Ροδόπης!

Στα σχέδια του συλλόγου είναι η λειτουργία και μια μικρής μονάδα εστίασης και πρατηρίου στη, Ξυλαγανή, αλλά με μικρά και σταδιακά βήματα, αναλόγως με την κίνηση της αγοράς. Επίσης για τις τρεις του Σεπτέμβρη ο σύλλογος προετοιμάζεται για ένα κέρασμα κρασιού και προβολή των κρασιών της περιοχής!

«Θέλουμε βοήθεια από όλους τους φορείς για να ξεκινήσουμε και βέβαια από τα ΜΜΕ για να προβάλλουν τις δραστηριότητες μας, να μας γνωρίσει ο κόσμος και να μας εμπιστευθεί.


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/