Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Θεμελιώθηκε η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ξάνθης.

Παρουσία Σωκράτη Ξυνίδη, Αλέκου Κοντού, Γιαννακίδη και των αρχών του τόπου
Μόλις το 10% της συνολικής δυναμικότητας της μονάδας θα διατίθεται για τη φιλοξενία απόρων ηλικιωμένων
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει, θεμελιώθηκε στις 7 το βράδυ του Σαββάτου, η Mονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ξάνθης με την επωνυμία «Άγιος Παντελεήμων», στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Σταυρούπολης.

Το νέο Κέντρο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ και πρόκειται να στεγαστεί σε ένα σύνολο κτιρίων που θα καταλαμβάνουν συνολική έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων στεγασμένου χώρου σε μια όμορφη τοποθεσία στο λόφο που βρίσκεται στη διασταύρωση του Σιρόκου.

Παρόντες στα εγκαίνια της θεμελίωσης, εκτός φυσικά του Μητροπολίτη Ξάνθης και του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλατζής, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, ο τέως Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης και πλήθος κόσμου.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν το σημαντικό κοινωνικό ρόλο που θα παίξει όχι μόνο για τον Νομό Ξάνθης αλλά και την ευρύτερη περιοχή η δημιουργία μιας τέτοιας υπερσύγχρονης μονάδας Ηλικιωμένων και ανθρώπων τρίτης γενικά της Τρίτης ηλικίας, εγκωμιάζοντας το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Μητροπολίτη μας που με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά και στήριξη του έργου από τους Σωκράτη Ξυνίδη, Άρη Γιαννακίδη και Θύμιο Σώκο που ενέκρινε και το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το κτιριακό συγκρότημα της Μονάδας, δυναμικότητας πενήντα (50) κλινών, θα κατασκευασθεί από τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας για λογαριασμό της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου με συνολική επιφάνεια δόμησης 3.982,28 m² και αποτελείται, βασικά, από 1 διώροφο κτίριο με υπόγειο. Η μονάδα έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, υποστήριξης, φιλοξενίας, λειτουργικής και κοινωνικής αποκατάστασης ατόμων τρίτης ηλικίας.

Οι προδιαγραφές του κτιρίου και όλων των χώρων που αυτό περιλαμβάνει προβλέπουν την εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α. Ωστόσο μόλις το 10% της συνολικής δυναμικότητας της μονάδας θα διατίθεται για τη φιλοξενία απόρων ηλικιωμένων. Δηλαδή στη πράξη και λειτουργία θα κρίνουμε όλοι και την πορεία ή το ρόλο του...


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ.

Το έργο της ανέγερσης έχει ξεκινήσει ήδη από την εταιρία Δομική Ξάνθης που μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό και προβλέπεται να ολοκληρωθεί περίπου σε 20 μήνες. Μελετητής του έργου είναι ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Αβραμίδης ενώ η σχετική έκταση παραχωρήθηκε από Μονή της Ξανθης. Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 4,7 εκατομμύρια ευρώ μείον την έκπτωση του μειοδότη και αφορά στην ανέγερση του κτιρίου χωρίς ωστόσο τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ενώ δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το κόστος λειτουργίας και συντήρησής του αλλά και λεπτομέρειες για το πώς και με τι ανταλλάγματα θα φιλοξενούνται σε αυτό το 90% των ανθρώπων τρίτης ηλικίας που θα χρειάζονται την παροχή του.
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/