Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Στο μάτι των Τούρκων και η… άμμος του Έβρου!

Γράφουν ότι η τάφρος που ετοιμάζει η Ελλάδα στον Έβρο δεν γίνεται για τους λαθρομετανάστες αλλά επειδή υπάρχει σχέδιο από τον ελληνικό στρατό για... επίθεση στην Αν. Θράκη και κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις
         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΕΣ




Ο συνεργάτης της εφημερίδας Hurriyet, κ. Γιαλτσίν Μπαγιέρ, σε άρθρο του, με τον τίτλο «Να καθαρίσουμε την άμμο του Έβρου», γράφει ότι η τάφρος που ετοιμάζει η Ελλάδα στον Έβρο, σύμφωνα με τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης, δεν γίνεται για τους λαθρομετανάστες!

Τότε -διερωτάται- γιατί γίνεται μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση;
Και άπαντα μόνος του: «Σύμφωνα με ισχυρισμούς της… ελληνικής πλευράς, ο ελληνικός στρατός μπορεί σε κάποια περίπτωση να θελήσει να περάσει τον Έβρο και ανέπτυξαν το σχέδιο αυτό! Δεν έχει νόημα αυτή η ανησυχία. Πάντα υπάρχει αυτή η κατάσταση πανικού της Ελλάδας, αντίθετα η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της απέναντι στα προβλήματα».

Στη συνέχεια, η… ανάλυση, παίρνει ακόμα περισσότερο… βάθος και πάει στον… βυθό (κοίτη) του Έβρου: «Ποτέ δεν έρχεται στην επικαιρότητα», γράφει, «το θέμα του καθαρισμού της άμμου στον πυθμένα του Έβρου και κάθε φορά, σε κάθε πλημμύρα, η Τουρκία, ξοδεύοντας εκατομμύρια δολάρια, προσπαθεί να φτιάξει φράγματα. Στην πραγματικότητα, το θέμα είναι απλό. Μπορεί η κρατική Εταιρεία Υδάτων να στείλει στην Αδριανούπολη το μηχάνημα καθαρισμού της θάλασσας, που έχει στον Κεράτιο κόλπο, για να καθαρίσει τον πυθμένα του Έβρου!»

Και καταλήγει με το… «υπέρλογο» συμπέρασμα: «Δεν θα μπορούσε η άμμος αυτή να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές στην Κωνσταντινούπολη;»

Τι θέλει να πει ο… εργολάβος της άμμου;

Πηγή:    http://www.newsbomb.gr/   via  http://www.e-evros.gr/