Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η Ιντερπόλ ψάχνει (πλέον) τον Μάκη Ψωμιάδη

Ο καβαλιώτης παράγοντας είναι ο μόνος που δεν συνελήφθη ή δεν παραδόθηκε από μόνος του στις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει η αναζήτησή του μέσω διεθνούς εντάλματος σύλληψης
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εδώ και δύο μήνες ασύλληπτος παραμένει o Μάκης Ψωμιάδης. Ο μεγαλοπαράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ένας από τους 15 βασικούς ύποπτους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στη Super League και τη Football League. Το όνομά του είναι στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα ύστερα από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, στα τέλη Ιουνίου.

Οι ελληνικές αρχές έχουν συλλάβει τους υπόλοιπους 14, οι οποίοι μάλιστα έχουν απολογηθεί και ο μόνος που παραμένει ασύλληπτος είναι ο Μάκης Ψωμιάδης. Έτσι, η Εισαγγελία Εφετών, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του με την κατηγορία της διενέργειας παράνομου στοιχηματισμού.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο μεγαλοπαράγοντας βρίσκεται σε γειτονική χώρα της Ελλάδας, η οποία μάλιστα είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στη Βουλγαρία, ωστόσο η αναζήτηση και η σύλληψή του είναι πλέον στις αρμοδιότητες της Ιντερπόλ.

Δεν παραδόθηκε ποτέ


Την εβδομάδα των συλλήψεων των βασικών υπόπτων του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια ο Μάκης Ψωμιάδης, μέσω του νόμιμου εκπροσώπου του, Χρήστου Μυλωνόπουλου, διαπραγματεύτηκε την παράδοσή του στις αρχές, ζητώντας δύο πράγματα: τη διασφάλιση της αξιοπρέπειάς του και την αποφυλάκιση του γιου του, Σταύρου, ο οποίος επίσης βρίσκεται στη λίστα με τους 15.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο οι ημέρες περνούσαν και ο Μάκης δεν παραδίδονταν. «Έχει την πρόθεση να εμφανιστεί κατά τέτοιο τρόπο που να προστατεύεται η τιμή και η υπόληψή του, που έχουν θιχθεί βάναυσα», δήλωσε ο δικηγόρος του Χρήστος Μυλωνόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πάντως για το πότε δεν ήταν σίγουρος να απαντήσει: «Δεν το ξέρω ακόμη. Θα γίνει σίγουρα εντός της εβδομάδας».

Προχωρούν οι έρευνες για το σκάνδαλο
Εν τω μεταξύ, σε ότι αφορά το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στον ανακριτή έφτασαν νέα στοιχεία από την UEFA, που αφορούν παράνομο στοιχηματισμό. Μάλιστα, υπάρχει λίστα με 20 άτομα, τα οποία αναφέρονται με ονοματεπώνυμο. Να διευκρινίσουμε πως δεν πρόκειται για παράγοντες του ποδοσφαίρου, αλλά για πολίτες που στοιχημάτισαν σε παιχνίδια και αποκόμισαν κέρδη της τάξης των 30-50.000 λιρών. Ένας εξ αυτών από ένα παιχνίδι έγινε πλουσιότερος κατά 500.000 λίρες, περίπου 570.000 ευρώ!

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβριου ο ανακριτής Γ. Κασίμης θα μεταβεί στη Χάγη, για να δώσει το «παρών» σε σύσκεψη κορυφής των επικεφαλής των κρατών-μελών που συμμετέχουν στη Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομία) και τη Eurojust (Ευρωπαϊκή Εισαγγελία) κατόπιν αιτήματος του Έλληνα ανακριτή. Σκοπός είναι τα όργανα να συντονιστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες για το σκάνδαλο.

.