Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ποιος σύλλογος της Θράκης συμμετείχε σε ανθελληνική φιέστα αυτοαποκαλούμενων "Μακεδόνων" στην Φλώρινα;

Την ίδια ώρα που σκοπιανός εθνικιστής ετοιμάζεται να ιδρύσει «μακεδονικό» ραδιόφωνο στην Δυτ. Μακεδονία, ενώ η ΕΡΤ ετοιμάζεται να καταργήσει τον τοπικό σταθμό της ΕΡΑ (όπως θα κάνει και με αυτούς της ΑΜ-Θ)
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Εξελέγη με την σημαία του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και τώρα προκαλεί με συνεντεύξεις του στον σκοπιανό Τύπο, επαιρόμενος ότι δίνει μάχη και από τη νέα του θέση, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μελίτης για την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας, αλλά και.. την λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού που θα εκπέμπει στα «μακεδονικά», «από την Φλώρινα ως τη Θεσσαλονίκη», όπως λέει χαρακτηριστικά!

Πρόκειται για το ηγετικό στέλεχος της αλυτρωτικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» Παναγιώτη Αναστασιάδη (Πάντε Ασλάκοφ όπως θέλει να αποκαλείται στα «μακεδονικά»), που είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Όλγας Μούσιου-Μυλωνά, που στις τελευταίες εκλογές είχε την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στην διεκδίκηση του Δήμου της Φλώρινας.

Όπως επισημαίνει η http://www.elzoni.gr/, η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να διερευνήσει αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν το «Ουράνιο Τόξο» απέκτησε κάποια άδεια, ζητώντας στοιχεία από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Καθώς είναι σαφές ότι θα εκπέμπει αλυτρωτική προπαγάνδα, πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχει αυτή η συχνότητα και ποιος την αγόρασε.

Το θέμα αναδεικνύει με δισέλιδο ρεπορτάζ σήμερα και η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", που επισημαίνει μάλιστα ότι η ανθελληνική φιέστα που στήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Μελίτη της Φλώρινας, στο καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγπυρι του Προφήτη Ηλία, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκτός από τα συγκροτήματα που πήραν μέρος από τα Σκόπια, στις εκδηλώσεις εμφανίστηκε και το χορευτικό τμήμα της λεγόμενης "Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης", ενώ ακούστηκε και ο ύμνος των (φιλο)σκοπιανών, το περιβόητο "Φύγετε Έλληνες απ' τη Μακεδονία".

.