Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Σιμπέλ Μουσταφάογλου: Συνέχεια στον αγώνα μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα της συνοικίας Χάρμανλικ

Η πρόεδρος του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού "Πρώτο βήμα για την Ισότητα στον Δήμο Κομοτηνής" ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην συγκεκρίμένη συνοικία
ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ




H Πρόεδρος του Συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» στον Δήμο Κομοτηνής, επισκεπτόμενη την Τρίτη 10 Αυγούστου τον Μειονοτικό Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό και Αθλητικό Σύλλογο Χάρμανλικ, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην συνοικία Χάρμανλικ.

Μετά την συνάντηση που είχε με τους διαχειριστές του συλλόγου, η Σιμπέλ Μουσταφάογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη βλέπουμε πως σχεδόν κανένα από τα προβλήματα της συνοικίας Χάρμανλικ δεν έχει επιλυθεί. Εδώ και χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη εδώ και δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που είχαν δώσει οι παράγοντες»

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου τόνισε πως παρόλο που έχουν περάσει 10 μήνες από την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις υποσχέσεις για παροχή υπηρεσιών στην συγκεκριμένη συνοικία και είπε «Οι κάτοικοι της συνοικίας, κατά περιόδους έχουν στηρίξει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τις διοικήσεις που εκλέχθηκαν. Όμως με την λήξη των εκλογών έχουν ξεχαστεί και οι υποσχέσεις. Ακόμα δεν υπάρχει μια υποδομή στην συνοικία Χάρμανλικ όπου κατοικεί αρκετός κόσμος. Βλέπεται πως ακόμα δεν έχει γίνει η ασφαλτοποίηση των δρόμων. Σαν να μην φτάνει αυτό, βλέπουμε πως οι δρόμοι δεν έχουν και πεζόδρομους».

Η Μουσταφάογλου ανέφερε πως σε βροχοπτώσεις οι δρόμοι της συνοικίας Χάρμανλικ μετατρέπονται σε λίμνη και δεν μπορεί να περάσει κάποιος από τα στενά και ρώτησε «Οι κάτοικοι αυτής της συνοικίας είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας; Γιατί καταδικάζονται να ζουν κατά αυτόν τον τρόπο;».

Η Πρόεδρος του Συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» στον Δήμο Κομοτηνής, υπενθύμισε πως έχουν υπενθυμιστεί ακόμα μια φορά τα προβλήματα της περιοχής στην επιστολή που εστάλη από τον Μειονοτικό Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό και Αθλητικό Σύλλογο Χάρμανλικ στον Δήμαρχο Κομοτηνή στις 14 Μαρτίου και τόνισε πως ο Δήμος δεν έχει συμπεριλάβει ακόμα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα προβλήματα της συνοικίας.

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα αποτελεί η οδός Στρυμώνος που είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους του Χάρμανλικ. Αυτός ο δρόμος δεν έχει ασφαλτοποιηθεί ακόμα. Αυτόν τον δρόμο, που είναι περίπου 1 χμ., οι ομογενείς μας τον χρησιμοποιούν για να πάνε στα χωράφια τους και όσοι κατοικούν εδώ το καλοκαίρι είναι μέσα στην σκόνη ενώ στον χειμώνα μέσα στην λάσπη. Δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση ακόμα και στις μικρότερες απαιτήσεις τους και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και οι απλές εργασίες που θα βελτίωνε την καθημερινότητα τους και είναι δικαιώματα που έχουν ως πολίτες» δήλωσε η Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου ανέφερε πως ακόμα μια φορά έχει έρθει στην επικαιρότητα η ανάγκη σχολείου της συνοικίας Χάρμανλικ και μίλησε ως εξής: «Ως Συνδυασμός ‘Πρώτο Βήμα για την Ισότητα’ φέραμε αρκετές φορές στην επικαιρότητα το θέμα του σχολείου. Εδώ και χρόνια και οι τοπικές αλλά και οι κεντρικές διοικήσεις έχουν αποδεχτεί το πρόβλημα, έχουν δώσει υποσχέσεις για την επίλυση του, αλλά δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Ευχόμαστε η τωρινή διοίκηση να κρατήσει τις υποσχέσεις της και τα παιδιά μας να αποκτήσεις ένα σύγχρονο σχολείο το οποίο δικαιούνται. Ας μην ξεχάσουμε ότι η καινούρια σχολική χρονιά αρχίσει σε λίγες βδομάδες και τα παιδιά αυτής της συνοικίας θα πηγαίνουν στο δημοτικό του Μάστανλι, που ήδη είναι γεμάτο από μαθητές, και θα εκπαιδεύονται και πάλι σε ένα σχολικό κτίριο που έχει τεράστια προβλήματα. Πόσα χρόνια ακόμα θα περάσουμε έτσι στο βρόντο και πόσες εκλογές ακόμα θα κερδηθούν με υποσχέσεις περί κατασκευής σχολείου;»

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου σημείωσε επίσης «Υπάρχουν περίπου 800 οικογένειες που κατοικούν στην συνοικία αυτή. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει από διάφορες περιοχές του Ν. Ροδόπης και έχουν εγκατασταθεί στο Χάρμανλικ και είναι δικοί μας άνθρωποι. Ο μεγαλύτερος στόχος και εκείνων των ανθρώπων είναι να παρέχουν μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά τους. Όμως, εδώ και περίπου 30 χρόνια δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα της συνοικίας Χάρμανλικ και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη. Εγώ θα ήθελα να συγχαρώ και τον Μειονοτικό Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό και Αθλητικό Σύλλογο Χάρμανλικ. Παρόλο που είναι ένας σύλλογος που έχει ιδρυθεί πριν από 15 μήνες, έχουν συζητήσει αρκετές φορές με την διοίκηση του Δήμου για τα προβλήματα της συνοικίας τους και έχουν επιχειρήσει για εύρεση λύσεων στα προβλήματα τους. Εμείς ως Συνδυασμός ‘Πρώτο Βήμα για την Ισότητα’, μένοντας πιστοί στην αρχή που λέει ‘γεννιέται δύναμη από την ενότητα’, θα ανοίξουμε τον δρόμο στην διοίκηση του συλλόγου και θα τους στηρίξουμε και στο εξής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα της συνοικίας Χάρμανλικ.»