Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τα απολύτως προληπτικά μέτρα για τους πολίτες μετά την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης

Επιτυχία της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε την έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης


       ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Επιτυχία της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε την, σχετικά, έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ της Ξάνθης ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης.

Σε δηλώσεις τουσε δημοσιογράφους ανέφερε ότι, μετά την πυρκαγιά, δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καθώς και ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας έχουν απολύτως προληπτικό χαρακτήρα. Άλλωστε, όπως σημείωσε, οι διοξίνες που παράγοντα σε τέτοιοιες περιπτώσεις είναι υδατοδιαλυτές και άρα η βροχή που ακολούθησε διέλυσε κάθε ορατό κίνδυνο. Παρόλα αυτά συνέστησε στον κόσμο να ακολουθήσει τα μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και καθημερινή συνύθεια μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθη, οι πολίτες ότι πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά τα εξής μέτρα:

1. Καλός αερισμός των χώρων και των κατοικιών μετά από την κατάσβεση της φωτιάς

2. Καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών κυρίως στους οικισμούς που βρίσκονται πλησίον του ΧΥΤΑ.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/