Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ο αυξανόμενος πληθυσμός της Τουρκίας είναι η λύση για το «χαλασμένο λεωφορείο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πρωτοφανείς προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθεσεων Εγκεμεν Μπαγις
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ...


Το λεωφορείο της ΕΕ έχει αρχίσει να χαλάει, οι πολίτες της γερνούν και οι χώρες της "κάθονται σε λάθος θέση, με λάθος εισιτήριο", υποστήριξε ο Εγκεμέν Μπαγκίς, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί το ρόλο του... όρθιου επιβάτη

Η τουρκική διπλωματία διατηρεί αμετάβλητες τις βασικές της αρχές, να προκαλεί και να ζητά περισσότερα, ειδικά σε περιόδους κρίσης, κάτι που δεν διέψευσε ο αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ένωση υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης, Εγκεμέν Μπαγκίς, στις τελευταίες δηλώσεις του.

Η Αγκυρα δεν πρόκειται να δεχθεί ρόλο "όρθιου επιβάτη" στο όχημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε ο κ.Μπαγκίς και υποστήριξε ότι ο ραγδαία αυξανόμενος τουερκικός πληθυσμός είναι η απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα και την κρίση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη.

"Το λεωφορείο της ΕΕ έχει αρχίσει να χαλάει, η ΕΕ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο πληθυσμός της γερνάει", ενώ οι χώρες της ΕΕ "κάθονται σε λάθος θέση, με λάθος εισιτήριο και έχει έρθει πλέον ο καιρός να το δει αυτό η Ένωση", προσέθεσε.

"Η Ευρώπη χρειάζεται το νεανικό, δυναμικό τουρκικό πληθυσμό, που έχει εκπαιδευτεί καλά, καθώς και το δυναμισμό και την ενέργεια της Τουρκίας", υποστήριξε ο κ.Μπαγκίς. "Εάν η ΕΕ δεν θέλει να μείνει πίσω σε αυτό το ταξίδι, θα πρέπει να προσθέσει την Τουρκία στο "στόλο" της", είπε χαρακτηριστικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχτεί ένα ρόλο "όρθιου επιβάτη", όπως υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, καθώς "ξέρει που να κατέβει από το λεωφορείο, όποτε το θελήσει".

.