Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Φτιάχνουν τζαμί δίπλα σε εκκλησία στην Αθήνα! Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO

Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου του Βοτανικού θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, αποκαλύπτει το newsit με οπτικά ντοκουμέντα

               ΔΕΙΤΕ ΤΑ



Το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας θα λειτουργήσει σε κτίριο της πρώην ναυτικής βάσης στο Βοτανικό, στην περιοχή του Ελαιώνα. Η τροπολογία για την κατασκευή του τεμένους κατατέθηκε στον νόμο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων.

Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου θα ανεγερθεί το τζαμί σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Αυγούστου 2011.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή εντός του Αυγούστου και στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσει η προσαρμογή των κτιρίων του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου του υπ. Περιβάλλοντος για την «περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου κ.ά. διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ» στο άρθρ. 3 περιλαμβάνει την «εγκατάσταση και κατασκευή τεμένους, περιλαμβανομένων και των απαραίτητων κτιρίων (χώροι υγιεινής κ.λπ.) μέσω της μετασκευής υφιστάμενων κτιρίων».

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μετασκευή των υπαρχόντων κτιρίων για τη δημιουργία τεμένους 350 ατόμων και χωρίς μιναρέ, όπως είχε συμφωνηθεί το 2006, από όλες τις πλευρές.

Στην πραγματικότητα η τροπολογία εφαρμόζει το νόμο 3612/2006 της Μ. Γιαννάκου, με μειωμένο κόστος. Τότε είχε συμφωνηθεί απ' όλα τα πολιτικά κόμματα η κατασκευή τεμένους χωρητικότητας 500 ατόμων, καθώς και ότι το κόστος θα αναλάβει το ελληνικό κράτος.

Οι ανεπιτυχείς προσπάθειες για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα ξεκινούν από πολύ παλιά και χρονολογούνται επί δικτατορίας Μεταξά. Τη δεύτερη προσπάθεια έκανε ο Κων. Καραμανλής το 1978. Το 1996, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει την κατασκευή του στην Παιανία και τελικώς υπεγράφη η απόφαση επί υπουργίας της Μ. Γιαννάκου.

Η Εκκλησία στήριξε την κατασκευή του με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και δηλώσεις των αρχιεπισκόπων Χριστοδούλου και Ιερώνυμου, ενώ ο Ιμάμης του τεμένους θα διορίζεται σύμφωνα τις πρώτες πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ:









Πηγή:  http://www.newsit.gr/