Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Λύση για το παρεμπόριο στον Έβρο ζητά η Ομοσπονδία

Έγγραφο στους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης ώστε να ενεργοποιηθούν τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και της Δημοτικής Αστυνομίας

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Έγγραφο στους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης, απέστειλε η Ομοσπονδία σχετικά με το παράνομο πλανόδιο εμπόριο, ζητώντας την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και την εφαρμογή των νέων μεθόδων, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.

Η σχετική επιστολή έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε το παρεμπόριο ανέκαθεν αποτελούσε πρόβλημα για το κράτος, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Ενημερωθήκαμε πως δημοσιεύθηκε και ισχύει ο Νόμος 3982 /2011 (ΦΕΚ 143/ 17-6-2011) “Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις”, με το οποίον, εκτός των άλλων, εφαρμόζονται νέες μέθοδοι, όσον αφορά στον τρόπο πάταξης του παρεμπορίου.

Συγκεκριμένα το άρθρο 11 προβλέπει ότι :

- Κάθε είδους εμπορεύματα που διακινούνται στην αγορά με οποιονδήποτε τρόπο, είτε συνιστούν απομιμήσεις, είτε αυτός που τα διακινεί δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια, είναι υποχρεωτικό να καταστρέφονται με ευθύνη της Τοπικής Δημοτικής Αρχής.

- Η κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, θα γίνεται από τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και της Δημοτικής Αστυνομίας με συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν και όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη. Η καταστροφή των εμπορευμάτων γίνεται άμεσα και επιτόπου με κάθε πρόσφορο μέσο. Τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών, καθώς και η Δημοτική Αστυνομία, αποκτούν αρμοδιότητες ΣΔΟΕ.

Δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, είναι επιβεβλημένο να κινητοποιήσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να υπάρξει απόλυτη εφαρμογή του νόμου άμεσα.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές, τους παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών, το στεγασμένο και υπαίθριο εμπόριο.

Περιμένουμε να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειες που θα υλοποιήσετε σχετικά με το θέμα αυτό.

Ο Πρόεδρος
Μπέλλας Αθανάσιος

Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλιάδης Χρήστος

.