Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Δοκάρι ο Τοροσίδης στο 93', στο 0-0 της Ελλάδας με την Βοσνία

Ως βασικός και αναντικατάστατος αγωνίστηκε ο Ξανθιώτης παίκτης στην φιλική αναμέτρηση της Εθνικής στο Σεράγεβο, όπου η ομάδα παρέμεινε αήττητη μεν, δεν ικανοποίησε δε

      ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Η Εθνική του Σάντος παραμένει αήττητη για 12ο ματς αλλά η... πρόβα τζενεράλε στην Βοσνία (0-0) ενόψει των αγώνων με Ισραήλ και Λετονία έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά για να έρθει το «εξάποντο»!

Η Εθνική ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια καθόταν ο Σηφάκης και τα δύο στόπερ ήταν ο Κυριάκος και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Δεξί μπακ ήταν ο Τοροσίδης και αριστερό ο Σπυρόπουλος.

Την τριάδα στο κέντρο απάρτιζαν οι Πλιάτσικας, Καραγκούνης και Κατσουράνης. Δεξί χαφ ήταν ο Νίνης, αριστερό ο Φετφατζίδης και στην κορυφή έπαιζε ο Σαμαράς.


Αρνητικό πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος η Εθνική μας δεν έκανε το ανάλογο ξεκίνημα ενώ δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια. Η Βοσνία ήταν πιο κινητική αλλά και πιο επικίνδυνη, κάνοντας φάσεις ειδικά στο πρώτο 15λεπτο, όπως το φάουλ του Σαλίχοβιτς στο 12', όπου ο Σηφάκης έκανε μία πολύ καλή απόκρουση, κρατώντας το μηδέν αλλά οι προσπάθειες των Ζεκ και Τζέκο στο 13'.

Η Ελλάδα δεν είχε σωστή ανάπτυξη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Δεν μπορούσε να βγει μπροστά με αξιώσεις. Η μοναδική καλή φάση για την Εθνική ήταν στο 28' με την προσπάθεια του Σαμαρά που πέρασε άουτ. Το θετικό για την Ελλάδα ήταν το γεγονός πως είχε καλή αμυντική παρουσία ενώ θετικό πρόσωπο έδειξε ο Σηφάκης.

Τα άκρα της Ελλάδας με τους Νίνη και Φετφατζίδη δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε, όπως και το κέντρο αλλά και η επίθεση. Συνολικά πάντως η Εθνική δεν έκανε καλό πρώτο ημίχρονο.


Δεν άλλαξαν και πολλά στην επανάληψη

Δεν άλλαξαν και πολλά στο Β' μέρος ως προς την εικόνα της Εθνικής, παρά τις αλλαγές του Σάντος με τους Ζαραδούκα και Πέτσο να παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Στο 64' ο Σαμαράς απώλεσε άλλη μία καλή ευκαιρία καθώς μετά από μπαλιά του Κατσουράνη δεν μπόρεσε και πάλι να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο ενώ ένα λεπτό μετά ο Σηφάκης έκανε μία πολύ καλή απόκρουση σε κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς. Στο 93' ο Τοροσίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι μετά από μπαλιά που του έγινε από τον Φωτάκη. Έτσι έμεινε το 0-0...


Καλύτερος όλων ο Σηφάκης

Ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν ο MVP της Εθνικής στο φιλικό με την Βοσνία, έχοντας πολύ καλές αποκρούσεις και σταθερότατη απόδοση κάτω από τα δοκάρια. Αρκετά καλή εικόνα είχε και η αμυντική γραμμή της Ελλάδας ενώ σε... ρηχά νερά έμειναν οι Νίνης, Φετφατζίδης. Προβλήματα είχε και το κέντρο της Εθνικής, κυρίως στο να βγάλει την μπάλα σωστά ενώ ούτε στην επίθεση υπήρξε καλή εικόνα...


Τι έλλειψε στην Εθνική

Το βασικότερο... αγκάθι για την Ελλάδα κόντρα στην Βοσνία ήταν πως δεν είχε τον παίκτη που θα... κουβαλούσε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και θα έκανε παιχνίδι. Με άλλα λόγια της έλλειπε ο οργανωτής στο κέντρο με συνέπεια η μπάλα να φτάνει δύσκολα μπροστά, στον Σαμαρά που σε αρκετές περιπτώσεις έδειχνε και ήταν τελείως... κομμένος... Παράλληλα η επιθετική γραμμή της Ελλάδας με τους Λυμπερόπουλο και Σαμαρά έχανε πολύ σε ταχύτητα ενώ είχε πρόβλημα και στην τελική προσπάθεια. Η Εθνική μας έδειξε πως θέλει ακόμα αρκετή δουλειά κυρίως στους τομείς της οργάνωσης παιχνιδιού, της κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και της επίθεσης.


Πηγή:  http://www.gazzetta.gr/