Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί


Τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ ακυρώνονται τα προγραμματισμένα ραντεβού

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με 48ωρη πανιατρική απεργία από αύριο Πέμπτη απαντούν οι γιατροί στις σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Υγείας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ραντεβού.


«Παρά τις προσπάθειες για διάλογο, ποτέ δεν μας δόθηκε το προσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ το μόνο που λάβαμε ήταν μία σύμβαση 1.200 ευρώ από την κ. Δρέτα, παρατήρησε ο προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Καλοκαιρινός, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα περί αποχής των ιατρών από το διάλογο που υποστήριξε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας. «Επί μήνες πηγαίναμε στο διάλογο και παρακαλούσαμε να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και χαρακτήρισαν τουλάχιστον άστοχη τη ρύθμιση για παροχή υπηρεσιών από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μία φορά την εβδομάδα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων, προειδοποίησαν πως αν σταματήσουν οι προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ, αυτό θα είναι σε βάρος των ασθενών, υποστηρίζοντας πως μόνος σκοπός της εν λόγω απόφασης είναι να υπηρετηθεί το μνημόνιο και να γίνουν αδιακρίτως μειώσεις κόστους.


.