Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σε δυνητική αργία υπάλληλος του ΙΚΑ Ξάνθης για τα «πλαστά ένσημα»

Κανένας οίκτος στους εμπλεκόμενους δηλώνει η διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε δυνητική αρχεία με μείωση μισθού κατά 50% έχει τεθεί ο υπάλληλος του ΙΚΑ μετά την ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των πλαστών συντάξεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός». Η περίπτωση να οδηγηθεί σε οριστική αργία ο συγκεκριμένος υπάλληλος του ΙΚΑ Ξάνθης – την εμπλοκή του οποίου είχε εξαρχής κάνει γνωστή η Διοίκηση του Ιδρύματος- θα κριθεί από την περαιτέρω διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου που ακολουθείται. Άλλωστε ότι υπήρχε άνθρωπος στο εσωτερικό του ιδρύματος που συνέβαλε να μην γίνει αντιληπτή η απάτη των πλαστών ενσήμων, είχε εξακριβωθεί από την πρώτη στιγμή.


Κατά τα άλλα, ο έλεγχος των στοιχείων για τους συνταξιούχους των συνεταιριστικών εργοστασίων που έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ήδη στον εισαγγελέα (Στην Αθήνα και όχι στην Ξάνθη) έχουν οδηγηθεί οι πρώτες υποθέσεις και έχουν ασκηθεί οι πρώτες διώξεις, όπως είχε αναφέρει προ καιρού μιλώντας στο XanthiPress.gr, ο Υποδιοικητικής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσιούρης.


ΙΚΑ και Ξυνίδης: Κανένας οίκτος για τους εμπλεκόμενους

Από την πλευρά τους συνταξιούχοι που βγήκαν στη σύνταξη συνεπεία απάτης με τα ένσημά τους, επιχειρούν να διασώσουν ότι μπορούν. Απέναντί τους βρίσκεται η δεδηλωμένη πρόθεση του Ιδρύματος, αλλά και του Υπουργού Σ. Ξυνίδη επισήμως, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συναλλαγής ή συμφωνίας με τους εμπλεκόμενους προκειμένου να αντιμετωπιστεί «ευνοϊκά» ή με «κοινωνικά κριτήρια» η υπόθεσή τους.

Προσπάθειες να διαπραγματευτούν έχουν γίνει και όπως έχει αποκαλύψει το XanthiPress.gr κάποιοι από τους εμπλεκόμενους (με λίγους μήνες πλαστών ενσήμων) με τη συνδρομή τοπικού δικηγόρου επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τη διοίκηση του ΙΚΑ, ανεπιτυχώς, προκαλώντας και αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα.

Εν συνεχεία υπολογίζουν ότι ένας μακροχρόνιος δικαστικός αγώνας ίσως τους δώσει κάποιες ελπίδες αλλά στη σημερινή κατάσταση της χώρας είναι δεδομένο ότι το ΙΚΑ θα αποφασίσει άμεσα τη διακοπή της σύνταξης (όπως έχει γίνει ήδη για τους πρώτους επιβεβαιωμένους συνταξιούχους) και την άμεση επιστροφή των ποσών που έχουν εισπράξει. Σύμμαχος του Ιδρύματος σε όλο αυτό φαίνεται να είναι φυσικά η κοινωνία η οποία πιέζει ώστε να μην υπάρξει καμία ανοχή και διευκόλυνση απέναντι σε όσους βγήκαν στη σύνταξη με παράνομο τρόπο και σε ηλικίες που για κάποιους είναι εντυπωσιακά μικρές.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/