Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την επίσκεψη στην Αδριανούπολη

"Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας από το 2007 αδελφοποίησης", απαντά στους επικριτές της η δημοτική αρχή

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ
ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ


Διήμερη επίσκεψη στο Δήμο Αδριανούπολης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από πολυπληθή επιτροπή αποτελούμενη από επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους, ξενοδόχους, καθώς επίσης και εκπροσώπους του επιμελητηρίου και του εμπορικού συλλόγου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας από το 2007 αδελφοποίησης των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Αδριανούπολης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στο Δημαρχείο Αδριανούπολης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο, κ. Hamdi Sedefci, καθώς και με την Αντιδήμαρχο της Φιλιππούπολης, κ. Raina Petrova, η οποία βρέθηκε επίσης στην τουρκική πόλη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Μετά από πρόταση του κ. Λαμπάκη, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί διημερίδα στο εγγύς μέλλον με θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος και των τριών όμορων χωρών, όπως το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του ποταμού Έβρου και το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών.

Ακολούθησε συνάντηση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αδριανούπολης, όπου οι κύριοι Λαμπάκης και Sedefci αναφέρθηκαν στα στοιχεία που ενώνουν τους δύο Δήμους, στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία επιδέχονται κοινές λύσεις και στις εμπορικές σχέσεις που αναπτύσσονται και μπορούν να βελτιωθούν προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αδελφοποίηση.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης (ETSO), με ομιλητές τους: κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, κ.Hamdi Sedefci, κ. Επαμεινώντα Τερζή, Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ, κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, εκπρόσωπο του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλεξανδρούπολης, κ. Δημήτρη Αμπατζή, μέλους του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης, κ. Cemil Guller, Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, κ. Ευστάθιο Μακρίδη, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κ. Emil Inag, Πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης και κ. Ismet Acikgoz, Πρόεδρο του Βιομηχανικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αδριανούπολης.

Κεντρικές θέσεις των ομιλητών ήταν η στήριξη και ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο Δήμων, μέσω συχνής επικοινωνίας των εμπορικών τους συλλόγων, της συμμετοχής στις εμπορικές δραστηριότητες ή ακόμη και την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων εμπορικού χαρακτήρα. Επισημάνθηκε η ανάγκη προώθησης του τουρισμού εκατέρωθεν, ενώ τονίστηκε από όλους τους ομιλητές ότι οι δύο Δήμοι λόγω της γεωγραφικής τους εγγύτητας έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, με συνέπεια η συχνότερη συνεργασία τους να αποφέρει οφέλη σε αρκετούς τομείς και στις δύο πλευρές.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση της ελληνικής αντιπροσωπείας στα κυριότερα μνημεία της Αδριανούπολης την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

.