Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Νέα τραγωδία στην Εγνατία με νεκρούς λαθρομετανάστες

Δυο νεκροί και οκτώ τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που συνέβη τα ξημερώματα κατά μήκος του δρόμου και μετά από μπλόκο της αστυνομίας

    MAΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Δυο νεκροί και οκτώ τραυματισμένοι ιρανοί λαθρομετανάστες, είναι ο απολογισμός του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που συνέβη τα ξημερώματα κατά μήκος της Εγνατίας οδού.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας Αντώνη Μαλελίδη, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής υπήρχαν πληροφορίες για επιχείρηση προώθησης λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες ανάφεραν για εννέα λαθρομετανάστες και δυο διακινητές που επέβαιναν σε τζιπ μεγάλου κυβισμού και έρχονταν από την Κομοτηνή με κατεύθυνση την Καβάλα.

Λόγω έλλειψης χρόνου οι αστυνομικές αρχές έστησαν δυο μπλόκα στην Εγνατία Οδό μόνο στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ένα στον κόμβο της Άσπρης Άμμου και ένα στον κόμβο του Αγίου Σίλα. Το τζιπ κατάφερε να διαφύγει από το πρώτο μπλόκο των αστυνομικών και συνέχισε να κινείται στην Εγνατία αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Λίγο πριν από τον κόμβο του Αγίου Σίλα το αυτοκίνητο ανετράπη του οδοστρώματος. Τέσσερεις από τους επιβαίνοντες κατάφεραν αρχικά να διαφύγουν στο παρακείμενο δασάκι στο οποίο όμως εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τους απεγκλωβίσει. Από τους τέσσερεις ο ένας τραυματίστηκε βαριά και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Κατά το δυστύχημα ένας βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ οκτώ τραυματίστηκαν ελαφρά.

Νεκροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για νοσηλεία και νεκροψία - νεκροτομή.