Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις από εφοριακούς και τελωνειακούς

Θα ξεκινήσουν την άλλη εβδομάδα αλλά θα κρατήσουν τουλάχιστον τέσσερις ημέρες με τάση να εξελιχθούν σε απεργία διαρκείας

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρεις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με ημερομηνία έναρξης τις 18 Οκτωβρίου, προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ), ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Όπως επισημαίνουν οι τελωνειακοί, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο θα υποστούν μειώσεις στις σημερινές αποδοχές τους κατά 50%, ενώ ήδη οι αποδοχές τους είχαν μειωθεί κατά 34%. «Είναι προφανές», τονίζεται, «ότι καμιά οικονομική θεωρία και κανείς ευφυής νους δε μπορεί να αποτρέψει την κατάρρευση των προσωπικών και οικογενειακών προγραμματισμών με τέτοιες δυσθεώρητες μειώσεις».

Η απεργία των τελωνειακών θα αρχίσει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 7.00, δηλαδή για την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στη συνέχεια για την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και τέλος για το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011.

Όπως προαναφέρθηκε η ΟΤΥΕ ζητεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, σε διαφορετική περίπτωση:

«- Nα διασφαλιστεί ότι οι συνολικές ονομαστικές αποδοχές μας θα παραμείνουν στα σημερινά τουλάχιστον επίπεδα
- Να μην εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία στους Τελωνειακούς Υπαλλήλους, διότι το υπάρχον μειωμένο προσωπικό, ήδη υπολείπεται των αναγκών για τη σωστή λειτουργία της Τελωνειακής Υπηρεσίας
- Να μην καταργηθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων της Τελωνειακής Υπηρεσίας, καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη πλήρωσης οργανικών θέσεων κι όχι κατάργησής τους ως δήθεν πλεοναζουσών
-Να διατηρηθούν οι πρόσθετες αμοιβές των Τελωνειακών Υπαλλήλων, οι οποίες συνίστανται σε ποσοστό επί των πραγματοποιούμενων εισπράξεων των Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (Δ.Ε.Τ.Ε.)
- Να μην εφαρμοστεί ο θεσμός του κρατικού υπάλληλου, λόγω της ιδιαιτερότητας και της εξειδίκευσης του αντικειμένου μας.»

Τέλος, η Ομοσπονδία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στο χορό των κινητοποιήσεων κατά του ενιαίου μισθολογίου μπαίνουν και οι εφοριακοί υπάλληλοι. Οι ομοσπονδίες εφοριακών αποφάσισαν συγκεκριμένα ότι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

.