Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Βασικό θέμα στο Star η παρουσία των μειονοτικών βουλευτών στην κηδεία της μάνας του Ερντογάν

Το site του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού προβάλει ως ένα από τα κύριά θέματά του την κίνηση των Χατζηοσμάν και Μαντατζή αλλά κυρίως τις δηλώσεις του πρώτου
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Μπορεί να έπεσαν βροχή τα συλλυπητήρια τηλεφωνήματα και τηλεγραφήματα στον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον χαμό της μητέρας του, με έναν από τους πρώτους που έσπευσαν να τον πάρουν τηλέφωνο να είναι ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο υπήρχαν και εκπρόσωποι από την Ελλάδα που έσπευσαν στην Κωνσταντινούπολή ώστε να παραστούν αυτοπροσώπως στην επικήδεια τελετή που έγινε στο τζαμί Φατίχ της Κωνσταντινούπολης και να μεταφέρουν από κοντά τα συλλυπητήριά τους στον τούρκο πρωθυπουργό.

Ποιοι ήταν αυτοί; Μια αντιπροσωπία από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που απαρτίζονταν από τον βουλευτή Ροδόπης του ΠαΣοΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον συνάδελφό βουλευτή Ξάνθης επίσης του ΠαΣοΚ Τσετίν Ματαντζή, τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, την Ισίκ Αχμέτ (σύζυγο του μακαρίτη πρώην ανεξάρτητου βουλευτή Ροδόπης Σαδίκ) και τον Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, πρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».
Οι συγκεκριμένοι πήγαν στην κηδεία ως εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και μάλιστα έσπευσαν να... φωτογραφηθούν. Στην φωτογραφία που δημοσιεύουν οι μειονοτικές εφημερίδες της Κομοτηνής, οι δύο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου εικονίζονται στην κηδεία μαζί με τον τουρκικής καταγωγής βουλευτή του κοινοβουλίου των Σκοπίων Κενάν Χασίπ, που τυγχάνει πρόεδρος του επονομαζόμενου «Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος της Μακεδονίας».

Βέβαια, είναι ανθρώπινο να θέλει κάποιος να συλλυπηθεί έναν ξένο ηγέτη, έστω και αν φαντάζει παρατραβηγμένο να κουβαλιούνται βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως την Κωνσταντινούπολη για να παραστούν στην κηδεία της Τενζιλέ Ερντογάν και να συλλυπηθούν από κοντά τον τούρκο πρωθυπουργό. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση δεν είναι αυτή καθεαυτή η παρουσία εκεί των δύο μειονοτικών βουλευτών της Θράκης αλλά τα όσα δήλωσαν στις τουρκικές εφημερίδες, που δεν έχασαν την ευκαιρία και έσπευσαν να τους πάρουν δηλώσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα δημοσιεύματα, ο (έλληνας βουλευτής) Αχμέτ Χατζηοσμάν στην δήλωση που έκανε στην αυλή του τζαμιού Φατίχ με την ιδιότητά του προέδρου της επονομαζόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» ανέφερε πως μετέχει ο ίδιος και η λοιπή αντιπροσωπία στην κηδεία διότι μοιράζονται με αυτόν τον τρόπο τον πόνο του τούρκου πρωθυπουργού!!! Ο βουλευτής Ροδόπης ανέφερε μάλιστα πως ο Ερντογάν επισκεπτόμενος την Ελλάδα τίμησε την μειονότητα και είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν ξεχνάμε τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Δυτική Θράκη ο (τούρκος) πρωθυπουργός. Ο πόνος του είναι και δικός μας πόνος»...


Πηγή:  http://www.star.gr/