Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Καθηγητές του ΔΠΘ και σο νέο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ
ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ;



Από τους χώρους της δικαιοσύνης, της ψυχικής υγείας, του πολιτισμού, των ΜΜΕ και της ανώτατης εκπαίδευσης προέρχονται τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
 
Εν μέσω οικονομικής κρίσης το νέο, άμισθο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την ίδια την επιβίωση του Οργανισμού και αφορούν τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησής του από τον Ιούλιο, την υποστελέχωσή του, τις επιπτώσεις από πιθανή εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, αλλά και την αβεβαιότητα λόγω των σεναρίων για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών. «Οι δυσκολίες αυτές εντείνονται λόγω των αυξημένων αναγκών σε μια περίοδο που εξαπλώνεται η εξάρτηση, η παραβατικότητα και τα προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας. Το ΚΕΘΕΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί με δέσμευση και αποτελεσματικότητα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.
Στο νέο Δ.Σ. επανεξελέγη στη θέση του προέδρου ο κοινωνιολόγος, επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας κ. Γερ. Νοταράς. Τη θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο London School of Economics κ. Ν. Μουζέλης. Μέλη του Δ.Σ. είναι οι κυρίες Τόνια Τζαννετάκη (επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών) και Άντα Ψαρρά (δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ), και οι κ.κ. Κ. Αρβανίτης Κώστας (δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ), Γ. Μπαρδάνης Γιώργος (ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, οικογενειακός θεραπευτής), Ι. Μπέκας (αν. καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), Παν. Μπρακουμάτσος Παναγιώτης (αντιεισαγγελέας εφετών ειδικευμένος στις ποινικές επιστήμες και το σωφρονιστικό δίκαιο - πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων), και Μ. Χάρος (ζωγράφος και χαράκτης).
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Γ. Κατρούγκαλος (συνταγματολόγος, αν. Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο), Α. Μαλτσίδης (πολιτικός μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης) και Σ. Κάτσικας (καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς).
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ αναλαμβάνει καθήκοντα από 19 Νοεμβρίου 2011. Στη σύνθεσή του θα συμμετέχουν, σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν. 3459/2006, εκτός από τους παραπάνω, ο πρόεδρος ή μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας και ο πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ως τακτικά μέλη.
 
.