Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης ξεκίνησε ο χειμώνας στον Βόρειο Έβρο

Με τις πλέον δυσμενείς συνθήκες ξεκίνησε η φετινή περίοδος διανομής του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με τις πλέον δυσμενείς συνθήκες ξεκίνησε για τον Έβρο η φετινή περίοδος διανομής πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η πρόωρη κακοκαιρία σε συνδυασμό με τη μη δυνατότητα προμήθειας καυσίμου από την πλευρά των πρατηριούχων, εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετά νοικοκυριά.

Η θερμοκρασία σε όλο σχεδόν το νομό είναι οριακά πάνω από το «μηδέν» και οι αραιές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές συνθέτουν σκηνικό χειμώνα, αιφνιδιάζοντας αρκετούς, που ανέμεναν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης μετά τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινά η διανομή του.

Εν τω μεταξύ, παρότι ανέστειλαν τη 10ήμερη απεργία τους οι τελωνειακοί, καθώς κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, προχώρησαν σε 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ ανακοίνωσαν και άλλες δύο 24ωρες.

«Δεν έχουμε πετρέλαιο για να διαθέσουμε, περιμένουμε τι εξέλιξη θα έχουν οι κινητοποιήσεις των τελωνειακών», δήλωσε η πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων βορείου Έβρου Βάσω Καλαϊτζή, διευκρινίζοντας πως εξαιτίας της εμπλοκής που παρατηρείται, δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα και για την τιμή πώλησης που θα ισχύσει στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 
.