Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

14 πράσινοι βουλευτές ζητούν αναθεώρηση για το τέλος ακινήτων

Ολοι τους εκλέγονται στην επαρχία και έστειλαν σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο

ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Να αναθεωρηθεί ο νόμος για το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ζητούν με επιστολή τους προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές προτείνουν να απαλλαγούν από την επιβάρυνση η πρώτη κατοικία έως και 80 τ.μ., καθώς και οι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το ποσό που θα χαθεί από τις συγκεκριμένες απαλλαγές μπορεί να αντικατασταθεί με την επιβολή τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από τον νόμο ή με άλλον πρόσφορο τρόπο.

Οι «14» προσδιορίζουν την πρωτοβουλία τους ως βήμα κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής, ενώ αιτιολογώντας την κίνησή τους (η οποία, σημειωτέον, δεν εκδηλώθηκε εγκαίρως) επικαλούνται την ομιλία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου επί των προγραμματικών δηλώσεων, όταν έκανε ειδική αναφορά στην προστασία των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Γιάννης Αμοιρίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Νίκος Ζωίδης, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Σπυροπάνος Μαργέλης, Αρια Αγάτσα, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Γιώργος Φραγκίδης, Παύλος Στασινός, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Σπύρος Μοσχόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης και Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Κατά συνέπεια, όπως αντιλαμβάνεστε, ούτε ένας Θρακιώτης πράσινος βουλευτής δεν βρέθηκε να συνυπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο...

.