Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Και η ομιλία της Όλγας Ρενταρή στην Ολομέλεια της Βουλής

Όπως έχουμε αναφέρει, η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στο βήμα ήδη από την Τρίτη στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, πριν ανέβει ο Γ. Παπανδρέου

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Στην ομιλία της η Βουλευτής τόνισε πως αποτελεί τομή στη Μεταπολιτευτική Ιστορία της χώρας ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης συνεργασίας, δεδομένου ότι ανοίγει το δρόμο για την καλλιέργεια μίας νέας κουλτούρας και ενός νέου πολιτικού ήθους.

Παράλληλα επεσήμανε πως η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα λογική αλλαγών παντού αναφέροντας πως «τα δύο κόμματα εξουσίας, κύρια υπεύθυνα για ότι βιώνει η χώρα μας και για ότι πληρώνει ο λαός μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όλα πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα και θα πρέπει πρωτίστως να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αλλάξουν πραγματικά.

Γιατί μόνο τότε θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να ανασυγκροτήσει την παραγωγική της βάση και να μπορέσει να γίνει ισότιμο μέλος και όχι ένα ταπεινωμένος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δύο βασικές προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης αναφέροντας πως «πρώτον οφείλουμε να απαλλάξουμε το κράτος απ’ ότι το βαραίνει και το κάνει δυσλειτουργικό και εχθρικό προς τους πολίτες. Και δεύτερον, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και να αναμορφώσουμε το φορολογικό σύστημα για να είναι πιο δίκαιο και να ανακουφίσει επιτέλους αυτούς που τόσο σκληρά αδίκησε με τα πρόσφατα μέτρα».

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που οφείλουν να πραγματοποιηθούν στη χώρα και κατέληξε τονίζοντας ότι «είναι ευκαιρία να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, τους βερμπαλισμούς, τις ανώδυνες ρητορείες και τις φτηνές κορώνες, να υπερβούμε τα «όχι» που τόσο εύκολα λέγαμε σε κάθε δύσκολο νομοσχέδιο και να περάσουμε στην εφαρμογή όλων των αναγκαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα: υγεία, παιδεία, δημόσια διοίκηση, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, περιορισμό σπατάλης δημοσίου τομέα και πολλά άλλα. Γιατί πρέπει να φτιάξουμε μία Ελλάδα διαφορετική με ανοιχτούς ορίζοντες για τις μελλοντικές γενιές. Είναι άλλωστε και υποχρέωσή μας γιατί όλοι μας ευθυνόμαστε για τη σημερινή κατάσταση».
 
.