Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εντονη ενόχληση και σκληρή απάντηση Καρατζαφέρη στον Τσετίν

«Ε, από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν με θέλουν στην κυβέρνηση, αισθάνομαι ότι έχω πετύχει», σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για το "όχι" του μουσουλμάνου βουλευτή στην κυβέρνηση συνεργασίας

               ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΠΕ;


Η συμμετοχή του Γ. Καρατζαφέρη στο νέο σχήμα οδήγησε στην καταψήφιση της νέας κυβέρνησης από δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και στη διατύπωση ενστάσεων από άλλους.

Ο πρώτος που αρνήθηκε να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή, που κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να συμπλεύσει με εκείνους που με την ακροδεξιά ρητορική τους παρεμποδίζουν τον εμπλουτισμό της κοινωνίας με τη διαφορετικότητα και ναρκοθετούν τη σύνθεση, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.

Η απόφαση του βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε προφανώς την ενόχληση του Γ. Καρατζαφέρη που σχολίασε δηκτικά: «Εμαθα ότι ο κ. Ερντογάν -διά των οργάνων του- δεν είναι καθόλου ευτυχής που συμμετέχουμε σ' αυτήν την κυβέρνηση. Ε, από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν με θέλουν στην κυβέρνηση, αισθάνομαι ότι έχω πετύχει».

Λίγη ώρα αργότερα ο Χρ. Κατσούρας στην ομιλία του εξέφρασε την άποψη ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις το πολιτικό σύστημα είχε να επιλέξει μεταξύ δύο δρόμων. Ο πρώτος ήταν μια κυβέρνηση απ' όλες τις πτέρυγες της Βουλής και ο δεύτερος μια κυβέρνηση συνεργασίας από τα δύο κόμματα εξουσίας.

«Αντί γι' αυτό βλέπουμε έναν περίεργο συνασπισμό και μια νέα πολυκατοικία. Ενα συνασπισμό μακριά από την παράδοση και την κουλτούρα οποιουδήποτε σοβαρού σοσιαλδημοκρατικού ή ακόμη και συντηρητικού κόμματος» τόνισε ο βουλευτής. Κριτική, χωρίς πάντως περαιτέρω αμφισβήτηση, της κυβέρνησης άσκησαν και οι Χ. Καστανίδης και Σπ. Κουβέλης.

Ο πρώτος σημείωσε ότι η θετική ψήφος του δεν πρέπει να ερμηνευτεί καθ' οποιονδήποτε τρόπο ως επιδοκιμασία στη συμμετοχή των υπουργών που προέρχονται από το χώρο της Ακροδεξιάς. «Δεν περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου υπουργούς που υπηρέτησαν τη χουντική Δεξιά ή είναι γνήσιοι ιδεολογικοί απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο δεύτερος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος σε κυβέρνηση που δεν έχει λάβει τη λαϊκή εντολή.

Τέλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου διευκρίνισε πως συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση «με το στοιχείο της προσωπικής μου υπέρβασης για τις μεγάλες εκπτώσεις που κάνω στο ιδεολογικό και αξιακό πλαίσιο του κόμματος στο οποίο ανήκω».


Πηγή:  http://www.enet.gr/