Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση εργαζομένων της Diana στο Eργατικο Κέντρο Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε συνεργασία με την δικηγόρο του Εργατικού Κέντρου Χρυσούλα Βερβερίδου και τον νομικό Θανάση Ξυνίδη

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ
ΤΗΝ "ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ";


Συνάντηση των εργαζομένων στο Εργοστάσιο της Diana, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο.
Στην συνάντηση που έγινε σε συνεργασία με τη δικηγόρο του Εργατικού Κέντρου Χρυσούλα Βερβερίδου και τον νομικό Θανάση Ξυνίδη, έγινε μια καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στη Χαρτοποιία Θράκης και αποφασίστηκαν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια. Υπάρχει ένα σύνολο ενεργειών που έχουν προταθεί και έχουν υπάρξει θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις. Στις επόμενες 20 μέρες, θα υπάρξουν οι πρώτες κινήσεις των εργαζομένων.
Περίπου 100 εργαζόμενοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη και όπως έγινε γνωστό, η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου δεν αποτελεί ακόμη οριστική απόφαση που να τους έχει ανακοινωθεί. Πρόσφατα και υπό το βάρος των εξελίξεων προχώρησαν στην ίδρυση ενός Σωματείου για την αντιμετώπιση της κατάστασης ενώ είναι απλήρωτοι από 2- 2,5 μήνες ο κάθε εργαζόμενος.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι αρκετά δύσκολη για τους εργαζόμενους που είναι ένα βήμα πριν την απόλυσή τους και αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.

 

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/