Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Με δύο χωριστές συγκεντρώσεις ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στην Κομοτηνή

Η μία είναι στις 3.30 το απόγευμα στην Παλιά Νομική με συμμετοχή της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, φορέων, Εργατικού Κέντρου, ΑΔΕΔΥ και φοιτητικών συλλόγων και η δεύτερη στις 6.00μμ από το ΠΑΜΕ Ροδόπης
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, με το σύνθημα «ψωμί - παιδεία - ελευθερία» να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επίκαιρο, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Για μια ακόμη χρονιά ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις. Η μία είναι προγραμματισμένη στις τρεις και μισή το μεσημέρι, όπου και θα πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της παλαιάς Νομικής και συμμετέχουν η τοπική πολιτική ηγεσία, φορείς, εργατικό κέντρο, ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι ενώ η δεύτερη στις έξι το απόγευμα από το ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης.

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΝ απευθύνει κάλεσμα σε νέες, νέους και εργαζόμενους για συμμετοχή στην πορεία για την 17η Νοεμβρίου που θα ξεκινήσει στις 3:30 από την Παλαιά Νομική.

Στη μια το μεσημέρι της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και η Νεολαία του Συνασπισμού τίμησαν την μνήμη των νεκρών αγωνιστών του Πολυτεχνείου καταθέτοντας λουλούδια στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το κτίριο της πρώην νομαρχίας.


«Από τη δικτατορία των τανκς στη δικτατορία των banks»

«Το σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» αποκτά σήμερα έναν πιο σύγχρονο και κρίσιμο λόγο» σημείωσε σε δηλώσεις του, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Κουτάβας, τονίζοντας ότι «38 χρόνια είχαμε τη δικτατορία των τανκς σήμερα έχουμε τη δικτατορία των banks και των αγορών με τη νέα συγκυβέρνηση χέρι-χέρι του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και επικεφαλής τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. Μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στα χνάρια της κυβέρνησης του κυρίου Παπανδρέου, μια κυβέρνηση που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και διαβεβαίωσε στον ελληνικό λαό ότι θα συνεχίσει αυτή την πολιτική και θα εφαρμόσει ιδιαίτερα τη νέα συμφωνία, μια ασυμφωνία, η οποία είναι μια κατοχική συμφωνία που στην ουσία κάνει τη χώρα μας ένα προτεκτοράτο των αγορών και των διεθνών τοκογλύφων. Θα πρέπει να ξέρουν όμως ένα ότι η νέα γενιά, το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αλλά ιδιαίτερα η νέα γενιά δε θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί».

Ο κ. Κουτάβας απηύθυνε κάλεσμα σ’ όλους τους εργαζόμενους ώστε, όπως ανέφερε, «να αντιπαλέψουμε και την πολιτική της αλλά και να γκρεμίσουμε αυτή την κυβέρνηση. Έτσι ώστε να υπάρχει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας που θα αποτελείται από τις δυνάμεις της αριστεράς αλλά κι άλλες προοδευτικές δυνάμεις, καθώς και τον κόσμο που απεγκλωβίζεται από τα κόμματα του μνημονίου για να υπάρξει μια άλλη προοδευτική προοπτική για τη χώρα μας, μια άλλη ελπίδα για τη νέα γενιά, τους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας αλλά και τους συνταξιούχους. Αυτή την ελπίδα υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε σήμερα τιμώντας και καταθέτοντας στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης λίγα λουλούδια προς τιμήν των νεκρών και των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

 
Πηγή:  http://www.komotinipress.gr/