Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Στυλιανίδου εναντίον Παυλίδη για το Γηροκομείο και αντιδράσεις


Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ;



Σε πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο της Ξάνθης.

Σε συνέντευξή της το πρωί της Δευτέρας στο Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα, η Πρόεδρος του Γηροκομείου Βιβή Στυλιανίδου, ερωτηθείσα για το λόγο που το Γηροκομείο προχώρησε στην αγορά του οικοπέδου, εξαιτίας της οποίας δημιουργήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα επέρριψε ευθύνες στον τέως Νομάρχη Γιώργο Παυλίδη.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Γηροκομείου υποστήριξε ότι η αγορά του οικοπέδου στην κρίσιμη χρονική στιγμή, έγινε μετά από παραίνεση του τότε Νομάρχη και με την υπόσχεση ότι εφόσον ολοκληρωνόταν η αγορά, η Νομαρχία θα φρόντιζε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση.

Παυλίδης: Απόφαση μόνο του Ιδρύματος. «Ούτε αποφάσιζα, ούτε επόπτευα»

Όπως ήταν φυσικό, η αναφορά αυτή της Βιβής Στυλιανίδου δεν έμεινε αναπάντητη από το Γιώργο Παυλίδη. Σε δήλωσή του στο XanthiPress.gr λίγο αργότερα αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην αγορά του οικοπέδου και ανέφερε ότι ήταν μια απόφαση αποκλειστικά του Ιδρύματος «Μέγας Βασίλειος».

«Ούτε αποφάσιζα, ούτε και επόπτευα τη λειτουργία του Γηροκομείου» σημείωσε ο τέως Νομάρχης και πρόσθεσε ότι για την εποχή που έγινε η αγορά φάνταζε ως μια πολύ λογική κίνηση, ενώ ο ίδιος, διευκρινίζει, ότι υποσχέθηκε πως απλώς θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ένταξη της επέκταση στο ΕΣΠΑ, χωρίς να μπορεί να την εγγυηθεί.

Το ΔΣ του Ιδρύματος είναι ένα ανεξάρτητο όργανο και «επιθυμούσε διακαώς να προχωρήσει στην αγορά» λέει ο Γιώργος Παυλίδης και προσθέτει ότι όσα χρόνια ήταν Νομάρχης η Νομαρχία ενίσχυε ανελλιπώς το Γηροκομείο με αποτέλεσμα να καταγράφεται πλεόνασμα στον ισολογισμό κάθε χρονιάς, από το οποίο χρηματοδοτήθηκε αρχικά η αγορά του παρακείμενου οικοπέδου.  «Δεν μπορούν να αγοράζουν το οικόπεδο και μετά να ζητούν να τους ενισχύσουν» κατέληξε

Χωρίς συντονισμό με Μητρόπολη;

Το ζήτημα πήρε πολιτικές διαστάσεις καθώς από την αγορά του οικοπέδου προκλήθηκαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το Γηροκομείο είχε σαν στόχο να δημιουργήσει μια νέα πτέρυγα που θα διαχώριζε τους υγιείς γέροντες από όσους έχουν προβλήματα, όμως αρκετοί ήταν αυτοί που επέρριψαν ευθύνες στο Δ.Σ. του Ιδρύματος για την αγορά, ενώ η Πρόεδρος έχει υποστηρίξει ακόμη και την παραχώρηση του Γηροκομείου στο Δήμο για να ανταπεξέλθει στα έξοδα λειτουργίας του.

Τέλος, από διάφορους παράγοντες έχει τεθεί το ζήτημα της έλλειψης συντονισμού μεταξύ Γηροκομείου και Μητρόπολης που προχωρά στην ανέγερση νέας δομής φροντίδας ηλικιωμένων, μέσω ΕΣΠΑ. 



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/