Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Απουσία Τοροσίδη, «έσπασε» το αήττητο σερί της Εθνικής

Την πρώτη ήττα επί εποχής Φερνάντο Σάντος γνώρισε η Εθνική (3-1) στο φιλικό κόντρα στη Ρουμανία, που πραγματοποιήθηκε στο Αλταχ της Αυστρίας

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ
Ο ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ;

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από 17 σερί αγώνες να ηττηθεί ούτε μια φορά -ρεκόρ που το οδήγησε με άνεση στα τελικά του Euro 2012- λύγισε στο πιο ανώδυνο παιχνίδι που θα μπορούσε να ελπίζει. Το ελάχιστης σημασίας φιλικό τεστ με τους Ρουμάνους.

Εν αντιθέσει με το ματς της περασμένης Παρασκευής κόντρα στους Ρώσους, σε αυτό της Τρίτης οι Έλληνες διεθνείς δεν παρουσίασαν καμία αρετή, ούτε στην άμυνα, ούτε και στην επίθεση και πολύ λογικά επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πανηγυρίσουν. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σάντος δοκίμασε στο συγκεκριμένο ματς αρκετούς νέους παίκτες και για αυτό δεν αγωνίστηκε καθόλου ο ξανθιώτης αμυντικός του Ολυμπιακού Βασίλης Τοροσίδης, αν και ταξίδεψε στην Αυστρία.

Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό με συρτό σουτ του Τόρζε από το ύψος της περιοχής (γκολ για το οποίο ο Στέφανο Καπίνο στο ντεμπούτο του στην Ανδρών φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς το έφαγε στην κλειστή του γωνία) και έβγαλαν το πρώτο μισάωρο χωρίς να απειληθούν ούτε μια φορά από την Εθνική μας.

Από το πουθενά, όμως, στο 32' ο Γιώργος Καραγκούνης με πολύ όμορφο χτύπημα φάουλ έφερε το ματς στα ίσια και για λίγα λεπτά οι διεθνείς μας έδειξαν να ξυπνούν από το λήθαργό του. Όπως αποδείχθηκε, πάντως, το 1-1 δεν θα αποτελούσε εφαλτήριο για την αντεπίθεση της Εθνικής. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη, μιας και η Ρουμανία κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην επανάληψη και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη.

Στο 61' ο Τανάτσε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο γάμα του Καπίνο, που δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 80' ο Τσίπτσιου, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Στέλιου Μαλεζά θα διαμόρφωνε το τελικό 3-1.

.