Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: ο Θρακιώτης που πήγε μετανάστης στο Ντουμπάι και γνωρίστηκε με τον Μαραντόνα...

ΔΕΝ ΠΑΕΙ
Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
           ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ...


Μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει τυχερό. Κάποιος άλλος μπορεί να τον αποκαλέσει προνοητικό ή φιλόδοξο. Άλλος πάλι μπορεί να τον. «βαφτίσει» και ως «οικονομικό πρόσφυγα». Όπως και να έχει πάντως ο Πέτρος Πέτρογλου είναι από τους ελάχιστους έλληνες αθλητές που τα τελευταία χρόνια καταφέρνει και ζει στις Αραβικές χώρες τις. δικές του «Χίλιες και μία νύχτες».

Το δικό του όνειρο μακριά από την οικονομική κρίση και την ύφεση του Ελληνικού βόλεϊ ζει στο μαγευτικό Ντουμπάϊ ο Πέτρος Πέτρογλου.

Ο Ορεστιαδίτης άσος έχοντας δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδες του εξωτερικού εδώ και χρόνια περνώντας από Τιρόλ Ίνσμπουργκ (Αυστρία) και Ζιράτ Μπάνκασι (Τουρκία), επέλεξε για 3η φορά στην καριέρα του να αγωνιστεί σε Αραβική ομάδα και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες.

Εξάλλου όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Ελλάδα, η λύση του εξωτερικού για όσους είχαν φιλοδοξίες έμοιαζε σχεδόν μονόδρομος.

Μετά την περσινή του «περιπέτεια» στο Μπαχρέϊν με την AL AHLI, ο Πέτρογλου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης εκ νέου στα. «πετροδολάρια» επιλέγοντας αυτή τη φορά το Ντουμπάϊ για μόνιμη κατοικία.

Ο 32χρονος ακραίος φορώντας την φανέλα της AL WASL ξεκίνησε ήδη να εμπλουτίζει την τροπαιοθήκη του με μετάλλια και τρόπαια, καθώς πριν λίγο καιρό η ομάδα του κατέκτησε το Κύπελλο της Ομοσπονδίας επικρατώντας με 3-1 της ΑL NASER δικαιώνοντάς τον έτσι για την επιλογή του..

Ο Πέτρογλου μιλώντας στο thrakinea.gr για το τι τον οδήγησε να επιλέξει την AL WASL υπογράμμισε «Σίγουρα το οικονομικό ήταν ένας βασικός λόγος που επέλεξα να ξενιτεύω για μια ακόμη χρονιά. Ωστόσο ένας επίσης σημαντικός λόγος που υπέγραψα στην Al Wasl ήταν πως βαρέθηκα να ακούω στην Ελλάδα τα μεγάλα λόγια των ομάδων και των παραγόντων τους. Σε όλες τις ομάδες επικρατεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Τα τελευταία 4 χρόνια ταλαιπωρούμε με δικηγόρους, δικαστήρια και προσφυγές για να καταφέρω να πάρω τα χρήματα από συμβόλαια σε ομάδες που αγωνίστηκα και ποτέ δεν με πλήρωσαν».

Η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο γίνεται και χειρότερη και πλέον η φετινή χρονιά βρίσκει πολλούς αθλητές να αγωνίζονται εκτός Ελλάδας και όπως τόνισε ο έμπειρος ακραίος «έπρεπε να γίνει προ πολλών ετών, αλλά ακόμη και έτσι είναι μια καλή αρχή για πολλούς. Μακάρι να δοκιμάσουν και άλλα παιδιά την τύχη τους σε συλλόγους του εξωτερικού».


Η ζωή στο Ντουμπάϊ

Η ζωή και η καθημερινότητα στο Ντουμπάϊ μπορεί να διαφέρει κατά πολύ με αυτή της Ελλάδος, ωστόσο ο Πέτρογλου έχει προσαρμοστεί και εγκλιματιστεί για τα καλά στο Εμιράτο.

«Η παραμονή μου εδώ είναι τέλεια αφού δεν έχει μεγάλη διαφορά από το Μπαχρέϊν που ήμουνα πέρσι. Ο καιρός είναι καλός αυτό το διάστημα και γενικά τα πάντα είναι μαγικά στο Ντουμπάϊ» τονίζει ο Πέτρογλου και συμπληρώνει «Η ανάπτυξη τρέχει με τρελούς ρυθμούς. Βλέπεις συνεχώς απίθανα πράγματα. Από τα δεκάδες εμπορικά κέντρα, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και τους ουρανοξύστες, μέχρι τις τεχνητές νησίδες».

Όπως είναι λογικό ο ίδιος συχνά -πυκνά βρίσκει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το Ντουμπάϊ και σχολιάζοντας την ζωή του στην πόλη του Εμιράτου δηλώνει «Όταν έχω ελεύθερο χρόνο βγαίνω έξω και επισκέπτομαι διάφορα μέρη της περιοχής γιατί είναι πραγματικά πολύ όμορφα. Αξίζει να έρθει κάποιος εδώ και να δει όλα αυτά τα αξιοθέατα».


Η γνωριμία με τον Μαραντόνα

Ένα ακόμη από τα στοιχεία που κάνουν μοναδική την χρονιά για τον Πέτρογλου στο Ντουμπάϊ είναι και η συνύπαρξή του με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Μια συνύπαρξη κάτω από την σημαία της ίδιας ομάδας, καθώς ο «μάγος» της στρογγυλής θεάς είναι ο προπονητής της ποδοσφαιρικής Al Wasl και ήδη η παρουσία του εκεί έχει κάνει τους Άραβες να.. παραμιλάνε.

Μάλιστα για ένα διάστημα ο Πέτρογλου είχε την τύχη να μένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Αργεντίνο super star και να τον γνωρίσει..

«Τον πρώτο μήνα της παρουσίας μου στο Ντουμπάϊ έμενα στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Ντιέγκο και είχα την ευκαιρία να συναντηθούμε και να γνωριστούμε. Ο Μαραντόνα είναι ένας παγκόσμιος αστέρας και όπου πάει προκαλεί τον ενθουσιασμό και την λατρεία του κόσμου. Όταν ήρθε στο Εμιράτο τον κυνηγούσαν δημοσιογράφοι και οπερατέρ και καταγράφανε την κάθε του κίνηση» τόνισε ο Πέτρογλου.

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/