Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τελικά η ξυλεία που θα πάει σε Έβρο και Ροδόπη;

Οι εξελίξεις στα εργοστάσια του "Ακρίτα" και της "Σέλμαν" σε αυτές τις δύσκολες εποχές της οικονομικής ύφεσης

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στο δρόμο για...τα χέρια των εργαζομένων βρίσκεται έγγραφο από την Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ, το οποίο αναφέρει ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο εργοστάσιο της Κομοτηνής και ότι θα πληρωθούν τα χρωστούμενα του προηγούμενου μήνα και κάποιες δωροεπιταγές.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής, Νίκος Αλεξανδρίδης. Ωστόσο, δεν μπορεί να δηλώσει πλήρως καλυμμένος και ...ήσυχος, λόγω της γενικότερης κατάστασης της οικονομικής κρίσης, από την οποία η εταιρεία μετράει απώλειες σε πωλήσεις, καθώς η ανοικοδόμηση...δεν αναπνέει!

Για δε το θέμα της πρώτης ύλης, ο κ. Αλεξανδρίδης σημείωσε ότι, λόγω της αλλαγής του ισχύοντος καθεστώτος με τα δάση στην Βουλγαρία, λόγω ΕΕ (σ.σ. από την Βουλγαρία γινόταν μεγάλες εισαγωγές ξυλείας και μάλιστα φθηνής), θα υπάρξει πρόβλημα εξασφάλισης της. «Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις για την αγορά των κορμών των καμμένων δέντρων από τα χιλιάδες στρέμματα δάσους της περιοχής του Έβρου. Οι συζητήσεις αυτές αφορούσαν και τα δύο εργοστάσια ξυλείας, σε Έβρο τον 'Ακρίτα' και στη Ροδόπη τη ΣΕΛΜΑΝ. Είχαν πει μάλιστα ότι θα μπουν μέσα στα καμμένα να κάνουν τις εργασίες υλοτόμησης οι δασικοί συνεταιρισμοί του Έβρου, της Ροδόπης και της Ξάνθης...αλλά αυτή τη στιγμή το έργο της υλοτόμησης το κάνουν μόνο οι 14 συνεταιρισμοί από τον Έβρο. Το θέμα όμως είναι ότι για να μπορέσει το δάσος να βοηθηθεί και στο φυσικό έργο της αναγέννησής του, θα πρέπει αυτοί οι κορμοί να απομακρυνθούν μέσα σε ένα χρόνο και όχι περισσότερο».

Συνεπώς ο κ. Αλεξανδρίδης εξέφρασε σοβαρότατες επιφυλάξεις για το αν θα τηρηθεί αυτή η «δέσμευση», η οποία θα στόχευε στη λειτουργία και των δύο εργοστασίων.

Στην ερώτηση ότι μόνο οι συνεταιρισμοί του Έβρου βρίσκονται επί ποδός για το έργο της υλοτόμησης, αν δείχνει κάτι, απάντησε ότι δείχνει πολλά...κατά που θα πάει η βαλίτσα...αν και η ΣΕΛΜΑΝ κατέθεσε όπως είπε, καλύτερη προσφορά...

ΥΓ: Τα προβλήματα του ελλείμματος περιφερειακής συνείδησης στην ΑΜ-Θ και οι τοπικιστικές εξάρσεις στην ΑΜ-Θ...μόλις είπαν καλημέρα!!!

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/