Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Νέα γελοιότητα: από τις πέντε στις έξι πήγε η ανακοίνωση του νέου Πρωθυπουργού


Αντιδράσεις των
βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
για τον Φιλιππο Πετσάλνικο

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Έντονες είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην καθυστέρηση της ανακοίνωσης του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και του νέου κυβερνητικού σχήματος, με νέα ονόματα να έχουν πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ώρες.

Μέχρι χθες το απόγευμα η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, θεωρούνταν σίγουρη, ωστόσο υπήρξε εμπλοκή και μέχρι στιγμής τα σενάρια για το όνομα του νέου πρωθυπουργού συνεχώς αλλάζουν.

Μεταξύ των ονομάτων που συζητήθηκαν ήταν του νυν προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος ωστόσο διέψευσε ότι θα είναι υποψήφιος, καθώς και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Σε ερώτηση για το εάν θα είναι αυτός η εναλλακτική λύση σε περίπτωση ναυαγίου στη συμφωνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε δηκτικά: «Τι είμαι εγώ; Εξωφυλαρούχα;». Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι του έγινε πρόταση και σημείωσε «ελπίζω το νέο πρόσωπο που θα επιλεγεί και μάλλον σύντομα θα ανακοινωθεί να είναι εξοπλισμένο με τέτοια στελέχωση της κυβέρνησή του».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το όνομα και του Βασίλη Σκουρή, προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ αναφέρθηκε και ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρχικά ήταν να συναντηθεί στις 5.00 το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να υποβάλει την παραίτησή του από Πρωθυπουργός και της κυβέρνησής του και να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, ωστόσο ακόμα και αυτήν την φορά ζητήθηκε παράταση.

Έτσι ο Παπανδρέου έστησε και τον Παπούλια και όλοι περιμένουμε πότε θα βγει λευκός καπνός. Στη συνεχεία αναμένεται να συγκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προκείμενου να διαπιστωθεί ποιοι στηρίζουν το νέο πρόσωπο και αν έχει τη δεδηλωμένη.

Αμέσως μετά ο νέος πρωθυπουργός θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν. Θα ακολουθήσει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και οι προγραμματικές δηλώσεις που θα καταλήξουν με ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης...

.