Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δεύτερη χρονιά χωρίς κολυμβητήριο η Ξάνθη

Ο Δήμος  αδυνατεί να βρει λύση στην λειτουργία του, αφού υποστηρίζει ότι είναι αρκετά υψηλό το κόστος συντήρησης και λειτουργίας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Από ότι όλα δείχνουν για άλλη μια χρονιά (πέρσι λειτούργησε ελάχιστα) θα παραμείνει κλειστό το Κολυμβητήριο Ξάνθης. Ο Δήμος Ξάνθης αδυνατεί να βρει λύση στην λειτουργία του Κολυμβητηρίου αφού υποστηρίζει ότι είναι αρκετά υψηλό το κόστος συντήρησης και λειτουργίας.

Έτσι λοιπόν πολύ πιθανόν είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μείνουν άστεγοι οι κολυμβητικοί σύλλογοι της πόλης, άτομα με ιατρικές ανάγκες, αλλά και αρκετοί φίλοι των υδάτινων σπορ. Πέρσι ο Δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε ως ¨άθλημα πολυτελείας¨ την Κολύμβηση, ενώ φέτος σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τομέα αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης, Νίκο Σπυριδόπουλο, οι προτεραιότητες του Δήμου Ξάνθης είναι άλλες, γι΄ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει το κολυμβητήριο πριν την επόμενη άνοιξη !

Το οικονομικό πρόβλημα είναι τεράστιο για τον Δήμο Ξάνθης και το κοστολόγιο του πετρελαίου είναι αυτό που καίει τους υπεύθυνους. Πάντως υπάρχουν σκέψεις για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο την άνοιξη και το καλοκαίρι που η θερμοκρασία θα είναι καλύτερη. Κρίμα για τους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες που πέσαν κι αυτοί θύματα της οικονομικής κρίσης.

 
Πηγή: http://www.thrakinews.gr/