Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

H συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων με τον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Ολα όσα συζητήθηκαν από τη νεολαία μαζί του για την ευρυζωνικότητα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Αντώνη Βαμβακερό, επισκέφτηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 στο γραφείου του, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες, τη δράση της Αντιδημαρχείας Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και τα νέα προγράμματα που είναι προς υλοποίηση, καθώς και η κατάθεση προτάσεων για την ευρυζωνικότητα από την πλευρά του ΤΟ.ΣΥ.Ν..

Ο κ. Βαμβακερός, μαζί με τους συνεργάτες του, προχώρησε σε μια αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων και των υφιστάμενων δομών που αφορούν τις νέες τεχνολογίες και μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό από τους πολίτες και κυρίως από τους νέους του δήμου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ψηφιακό μουσείο, το οποίο θα προσφέρει μια εικονική ξενάγηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, συνδυάζοντας τον πολιτισμό με την τεχνολογία και δίνοντας νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Αναφέρθηκε επίσης στην αναδόμηση του δικτυακού τόπου του δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και στη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης (portal). Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο των νέων στην προώθηση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και προέτρεψε τους νέους να συμμετέχουν ενεργά με προτάσεις και πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ΤΟ.ΣΥ.Ν., ο πρόεδρος, κ. Κωνσταντίνος Εξακουστός κατέθεσε τις προτάσεις του συμβουλίου για την ευρυζωνικότητα οι οποίες συνοψίζονται στην αύξηση των σημείων παροχής δωρεάν internet (wi-fi hotspots), η επέκτασή τους στα δημόσια κτήρια και στις τουριστικές περιοχές, η εύρυθμη λειτουργία του δικτύου και η λειτουργία του e-government (ανοικτή γραμμή επικοινωνίας δημοτών με το Δήμο σε συνδυασμό με την Γραμμή του Δημότη). Ο πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν τόνισε ότι η διάθεση ευρυζωνικής πρόσβασης στους πολίτες είναι σημαντική υποδομή η οποία αποτελεί δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό για τον πολίτη ενός σύγχρονου αστικού κέντρου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «σκοπός μας είναι να βάλουμε την Αλεξανδρούπολη δυναμικά μέσα στον ευρυζωνικό χάρτη της Ελλάδας».

Συμφωνήθηκε κι από τις δυο πλευρές ότι αυτές οι συναντήσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να παρακολουθούν αμφότεροι την υλοποίηση των δράσεων.

.