Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Θρίλερ με την τύχη Ξυνίδη - Πεταλωτή στη νέα κυβέρνηση του Πετσάλνικου

Η ΝΔ με τρία ή τέσσερα στελέχη και ο ΛΑΟΣ με άλλα δύο η τρία θα μετέχουν στο νέο σχήμα

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΜΕ
ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ




Ολα δείχνουν ότι ο Φίλιππος Πετσάλνικος θα είναι ο νέος Πρωθυπουργός. Το όνομα θεωρείται δεδομένο πλέον, μετά και το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται αφενός στις αντιδράσεις, που υπάρχουν τόσο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και από τους βουλευτές της ΝΔ, αφετέρου στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Η ΝΔ σε αυτήν θα συμμετέχει με τρία ή τέσσερα στελέχη της, αλλά όχι με βουλευτές. Ο ΛΑΟΣ με δύο ή τρία στελέχη του, πιθανότατα κάποιους βουλευτές και τον ευρωβουλευτή  Γ. Γεωργίου.

Άγνωστη αυτήν την ώρα η τύχη των δύο Θρακιωτών Υπουργών. Πιθανόν να μην χρειαστεί αλλαγή στο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπου βρίσκεται ο Σωκράτης Ξυνίδης. Δυσκολότερα τα πράγματα για το Δικαιοσύνης όπου είναι υφυπουργός ο Γιώργος Πεταλωτής, επειδή εμπλέκεται με τις εκλογές απαιτεί υπηρεσιακούς υπουργούς.

Πάντως τόσο ο Ξυνίδης όσο και ο Πεταλωτής διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Πετσάλνικο, τον οποίο άλλωστε έχουν φιλοξενήσει στιν Θράκη στο παρελθόν. Άλλωστε, όλοι θεωρούνται στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. Το θέμα είναι όμως αν θέλουν και αυτοί σε προεκλογική περίοδο να έχουν χαρτοφυλάκιο. Γιατί μάλλον θα προτιμούν να μείνουν στην φάση αυτή στην απέξω, ώστε να τρέξουν στους ψηφοφόρουςτους και να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους....

.