Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον Παπανδρέου ο Γιώργος Πεταλωτής

Από τα λίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν ανοιχτά να στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης βγήκε στη ΝΕΤ και απάντησε σε καταγγελίες της Μαριέττας Γιαννάκου

       ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Απάντηση στα όσα ανέφερε στην «Πρωινή Ενημέρωση», η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε απειλήσει να παραιτηθεί σε συνόδους κορυφής από τη θέση του Πρωθυπουργού, έδωσε από το βήμα της ίδια εκπομπής, ο Γιώργος Πεταλωτής.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε, ότι έχει υπόψη του μόνο, μία συνδιαλλαγή με τον κ. Σαμαρά, τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο κ. Παπανδρέου, δέχτηκε να μην είναι πρωθυπουργός, σε μία κυβέρνηση που θα στήριζε τη μεγάλη προσπάθεια.

Ο κ. Πεταλωτής, αναφέρθηκε στην εμπειρία σκληρών διαπραγματεύσεων που έζησε ο ίδιος τα τελευταία δυο χρόνια, όταν ήταν κοντά στον κ. Παπανδρέου, όταν ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθούσε να πείσει την Ευρώπη, ότι η κρίση δεν αφορούσε μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη.

«Πολλές φορές, ο Γιώργος Παπανδρέου, έπαιρνε τεράστια ρίσκα και προσωπικά και πολιτικά προκειμένου η Ευρώπη να αντιληφθεί το πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πεταλωτής, υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση, δεν είχε την πολυτέλεια να εφαρμόσει μία άλλη πολιτική και παραδέχτηκε ότι υπήρχαν και αστοχίες και αδικίες. Ωστόσο, όπως είπε, κανείς μέχρι τώρα, δεν μας έχει πει, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει.

Αναφορικά με την κυβέρνηση, Παπαδήμου, τόνισε ότι αποτελεί μία εθνική αναγκαιότητα και πρόσθεσε ότι σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελε σε αυτήν την κυβέρνηση να υπάρχουν δυνάμεις της Αριστεράς.

«Ο κ. Κουβέλης άνετα θα μπορούσε να είναι σε αυτήν την κυβέρνηση και να λειτουργεί με παραγωγικό τρόπο για όλους μας» τόνισε σημειώνοντας ότι επέλεξε, κατά την άποψη του, να είναι απέναντι, μόνο και μόνο για να κεφαλαιοποιήσει το να βρίσκεται απέναντι σε μία κυβέρνηση.

Για τη μη συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη, ανέφερε ότι από όσο γνωρίζει, ο κ. Σαμαράς, έθεσε βέτο και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της ΝΔ, έχει γενικώς βαφτίσει το κρέας ψάρι, όταν «το μοναδικό που λέει σαν κυρίαρχο, είναι ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση μεταβατική».

Ερωτηθείς για το χρόνο που έχει στη διάθεσή της η νέα κυβέρνηση, ανέφερε ότι το διάστημα είναι μικρό και σημείωσε ότι η19η Φεβρουαρίου είναι μία ημερομηνία ενδεικτική και όχι περιοριστική.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας και ότι έχει εμπιστοσύνη και στον Γιώργο Παπανδρέου και στην πολιτική οντότητα που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

Όσο για την επόμενη μέρα, στην Ελλάδα, μετά την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ότι θα είναι ημέρα πολιτικής ευθύνης και όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως παλιά και ότι η κοινωνία έχει αλλάξει.
 
 
Πηγή:  http://piazzadelpopolo.blogspot.com/