Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ρατσιστική επίθεση καταγγέλει στον βραζιλιάνκο Τύπο ο Εντιμάρ της Ξάνθης

Πολύ σοβαρή καταγγελία, που πρέπει να εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


Πολύ σοβαρή είναι η καταγγελία που έκανε μέσω δηλώσεών του ο Εντιμάρ της Ξάνθης, ο οποίος υποστηρίζει ότι στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο αριστερός μπακ της ακριτικής ομάδας σε συνέντευξή του σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ (η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα www.esporte.uol.br), οι οπαδοί του ΠΑΣ τον αποδοκίμαζαν συνεχώς όταν ακουμπούσε τη μπάλα και σε κάποιες περιπτώσεις αρκετοί μιμούνταν τους ήχους που κάνει η μαϊμού.

«Αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί και είναι πολύ ενοχλητικό. Είμαι άνθρωπος κι εγώ και δεν το ανέχομαι. Κάθε φορά που ακουμπούσα τη μπάλα, υπήρχαν κάποιοι που μιμούνταν τους ήχους που κάνει η μαϊμού. Νομίζω ότι η FIFA πρέπει να λάβει πιο δραστικά μέτρα για τέτοιες υποθέσεις και να τιμωρεί παραδειγματικά τους συλλόγους. Το θέμα είναι ότι δεν προκάλεσα κανέναν. Αμέσως μετά το γκολ που πέτυχα, σχημάτισα μια καρδιά με τα χέρια για τη σύζυγό μου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εντιμάρ.

Προφανώς, το όλο θέμα δεν έπεσε στην αντίληψη του διαιτητή της αναμέτρησης, Τάσου Κάκου, καθώς αν αυτό είχε συμβεί, θα είχε διακόψει και το ματς. Εντούτοις, ακόμα και λιγοστοί να ήταν αυτοί που ειρωνεύονταν τον Εντιμάρ, η ουσία είναι ίδια.

.