Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Θα συνεχιστεί την Τρίτη η απολογία Αρσένιου για το Βατοπαίδι

Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε σχέση με το σκάναδλο της Μονής Βατοπεδίου και τις ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αύριο το πρωί θα συνεχιστεί η απολογία του μοναχού Αρσένιου ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ειρήνης Καλού για τις κακουργηματικές κατηγορίες που τον βαρύνουν στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο.

Η ανακριτική διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί, διεκόπη σήμερα το βράδυ και έτσι ο κατηγορούμενος μοναχός θα επανέλθει στο γραφείο της ανακρίτριας κ. Καλού αύριο το πρωί.

Ο μοναχός Αρσένιος είναι ένας από τους βασικούς εμπλεκομένους της υπόθεσης και κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απάτη, σύσταση συμμορίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο μοναχός Αρσένιος όπως είναι γνωστό ήταν ένας από τους επικεφαλής της Μονής Βατοπαιδίου την επίμαχη περίοδο των ανταλλαγών εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας με φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και το Ολυμπιακό ακίνητο το οποίο έχει ήδη πωληθεί σε επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ανταλλαγές έγιναν κατόπιν σχεδίου στο οποίο συμμετείχαν και στελέχη του Δημοσίου (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, στελέχη υπουργείου Γεωργίας κλπ), στο οποίο ενεπλάκησαν και πολιτικά πρόσωπα που δεν ελέγχθηκαν ποτέ λόγω παραγραφής.

.