Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αποσύρθηκε το θέμα της ΕΑΠΑΞ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την συνεδρίαση απασχόλησαν προ ημερησίας διατάξεως και οι εργαζόμενοι «φάντασμα»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Aποσύρθηκε από τη Δημοτική αρχή, το περιβόητο θέμα που αφορούσε στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΠΑΞ για την "επιστημονική και τεχνική βοήθεια φορέων για την οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη"

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, ανέφερε ότι αποσύρεται το πολυσυζητημένο θέμα, λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας που δεν δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει σε αυτή τη σύμβαση, εξαιτίας των πενιχρών οικονομικών της Αυτοδιοίκησης.


Εργαζόμενοι φάντασμα στη συνεδρίαση

Προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, με παρέμβαση των «Πολιτών για την Αλλαγή» το ζήτημα των εργαζομένων-φαντάσματα.

Ο Χρήστος Πούλιος έκανε λόγο για παράπονα αρκετών δημοτών που εργάστηκαν στο Δήμο, σε διάφορα νομικά πρόσωπα και δεν έχουν πληρωθεί. Τις καταγγελίες εξειδίκευσε ο Δημήτρης Βορίδης που ζήτησε να μάθει αν υπάρχουν σχετικά παραστατικά και αποδείξεις πληρωμής στις υπηρεσίες του Δήμου ή στην ΕΑΠΑΞ και τον Αθλητικό Οργανισμό ενώ δόθηκε και σχετική λίστα στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν υπάρχει εκκρεμότητα στις υπηρεσίες του Δήμου για εργαζόμενο». Υπάρχουν ενδεχομένως γυμναστές που έχουν να πάρουν χρήματα από τον πρώην Οργανισμό Άθλησης. Πρόκειται όμως για προγράμματα, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί και μόλις ο Δήμος πάρει τα χρήματα θα τα καταβάλλει στους δημότες» Για τον εργαζόμενο κ. Γιαλλαντζή που εμφανίστηκε στο Κανάλι 6 κάνοντας σχετική καταγγελία για την Καθαριότητα, ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι το Φθινόπωρο του 2006 εργάστηκε με δίμηνη σύμβαση και πληρώθηκε κανονικά. Επίσης σημείωσε ότι ακολούθως υπέγραψε 8μηνη σύμβαση στις 22-3-07, για τους οποίους μήνες και πληρώθηκε επίσης.
Τέλος για την περίοδο Δεκεμβρίου 2006- Μαρτίου 2007 που ζήτησε στοιχεία ο Νίκος Ανταμπούφης, ο Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι εμφανίζεται ως άνεργος στον ΟΑΕΔ ενώ θα αναμένεται από το Δήμο η κατάληξη της δικαστικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εναντίον του Δήμου ο πρώην εργαζόμενος.


Ζήτημα με τις βεβαιώσεις αποδοχών εργαζομένων που δεν πληρώθηκαν

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και δύο εργαζόμενοι που έχουν δεδουλευμένα από το 2010 και 2011 που ζητούν να πληρωθούν. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες οφειλές δεν έχουν περιέλθει στο Δήμο ως οφειλόμενα και εξέφρασε την απορία του. Στη νομική σύμβουλο του Δήμου παραδόθηκε εκείνη την ώρα βεβαίωση αποδοχών που δόθηκε από την ΕΑΠΑΞ, παρότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί.
Ο Μιχάλης Στυλιανίδης είπε «συμφωνώ ότι πρέπει να πληρωθούν αλλά βρείτε τον τρόπο. Αυτός που τους έχει προσλάβει, ας βρει τη λύση» . Ο Νίκος Ανταμπούφης παρενέβη και είπε ότι «κανείς μόνος του δεν προσλαμβάνει στο Δήμο και σήμερα αποδεικνύεται ότι ακολουθήθηκαν περίεργες διαδικασίες στις προσλήψεις» κλείνοντας με την έκφραση «Καραμπινάτη περίπτωση μαύρης εργασίας».


Για το παραεμπόριο ο Πούλιος.

Το θέμα του παραεμπορίου από τη Βουλγαρία τέθηκε εκ νέου από τη μείζονα αντιπολίτευση. Παράλληλα στο Συμβούλιο διαβιβάστηκε επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, παρούσης της Αντιπροέδρου Σούλας Γρηγορίου.

"Επικροτούμε τις μέχρι σήμερα ενέργειες του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Γιάννη Τσεγγελίδη", ανέφερε ο Χρήστος Πούλιος κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορά στις επιπτώσεις του παραεμπορίου. "Όμως δεν φτάνει αυτό, χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες" είπε ζητώντας συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και άρση των γραφειοκρατικών κωλυμάτων που έχουν προκύψει για το θέμα των ελέγχων.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/