Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινά απεργία διαρκείας στους βουλγαρικούς σιδηρόδρομους

Αναμένονται σοβαρά προβλήματα και στα δρομολόγια από και προς Ελλάδα, αφού τα τρένα μάλλον θα σταματούν στο Ορμένιο

             ΑΠΟ ΠΟΤΕ;;;

Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου κήρυξε σήμερα το συνδικάτο των εργαζομένων στο δημόσιο οργανισμό «Βουλγαρικοί Κρατικοί Σιδηρόδρομοι» (BDJ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου Πέταρ Μπούνεφ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής δεν θα κινείται κανένα τρένο στη χώρα από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Αιτία της κινητοποίησης αποτελούν τα σχέδια της διοίκησης του οργανισμού -μεταξύ άλλων- για την απόλυση δύο χιλιάδων μελών του προσωπικού.

Τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η διοίκηση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα επηρεάσουν αρνητικά κι όχι θετικά τις προσδοκίες για εξυγίανση του προβληματικού δημόσιου οργανισμού. Θα προκαλέσουν σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνηση του πληθυσμού, μεγάλος μέρος του οποίου χρησιμοποιεί καθημερινά το τρένο για τη μετακίνησή του για δουλειά σε άλλη πόλη.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, εκπρόσωποι των συνδικάτων του BDJ ζήτησαν εκ των προτέρων συγγνώμη από τους Βούλγαρους πολίτες για την ταλαιπωρία, ενώ επέρριψαν ευθύνες στη διοίκηση για κακοδιαχείριση, αλλά και για απροθυμία να διαπραγματεύεται και να υπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

.