Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Χώρο προσευχής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αποκτούν οι μουσουλμάνοι

Υποβλήθηκε σχετικό αίτημα πριν λίγες ημέρες από το νεοσύστατο θρησκευτικό σύλλογο «Γιενί Μετζίτ»

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Ο... ΔΕΣΠΟΤΗΣ;


Χώρο προσευχής εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αναμένεται να αποκτήσουν σύντομα οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας και όχι μόνο, οι οποίοι θα νοσηλεύονται ή θα συνοδεύουν κάποιον συγγενή τους στο νοσοκομείο. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε πριν λίγες μόνο ημέρες από το νεοσύστατο θρησκευτικό σύλλογο μουσουλμάνων «Γιενί Μετζίτ» και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου , με τη διοίκησή του να δηλώνει θετική για την παραχώρηση ενός χώρου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το θέμα έχει άλλωστε απασχολήσει τη διοίκηση και στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ σε συζητήσεις που έγιναν μεταξύ του κ. Νίκου Ραπτόπουλου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου για το θέμα, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία και η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου μέσα στο νοσοκομείο.

Μέλη του θρησκευτικού συλλόγου μουσουλμάνων «Γιενί Μετζίτ», με έδρα την Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκαν πριν λίγες ημέρες το διοικητή του νοσοκομείου, καταθέτοντας επίσημα το σχετικό αίτημα για παραχώρηση κάποιων τετραγωνικών μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί ένας χώρος προσευχής, όπως άλλωστε υπάρχει και για τους χριστιανούς.

Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο κ. Ραπτόπουλος, «απομένουν κάποιες τυπικές διαδικασίες, όπως η κατάθεση του σχετικού αιτήματος από τον αρμόδιο θρησκευτικό φορέα, τον μουφτή στην προκειμένη περίπτωση και από εκεί και πέρα θα το προχωρήσουμε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ανταποκρινόμενοι στο πνεύμα της ισότητας στα θρησκευτικά δικαιώματα του κάθε συμπολίτη ή επισκέπτη μας».


Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/