Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: η "άγνωστη" χειραψία Παπανδρέου - Τσετίν

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι ενήμερος για το "οχι" του στην κυβέρνηση Παπαδήμου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΣΤΟ
"ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

Το κλίμα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου το βράδυ της Τετάρτης δεν ήταν "βαρύ", αλλά και δεν θύμιζε άλλες αντίστοιχες ψηφοφορίες... καθώς δεν υπήρχε η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο "γαλάζιο" και το "πράσινο" στρατόπεδο.


Ωστόσο, ένας "γαλάζιος" βουλευτής, ο οποίος φώναξε "ωχ" και μάλιστα τρεις φορές κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έκλεψε την... παράσταση. Το "ωχ" ακούστηκε στην πλευρά που κάθονταν δύο βουλευτές, ο Πάνος Καμμένος και ο Κώστας Τζαβάρας. Ολοι νόμισαν ότι ήταν ο... για "λίγο" διαγραφείς κ. Καμμένος, αλλά όπως ο ίδιος έλεγε, αμέσως μετά την ψηφοφορία, δεν ήταν αυτός που φώναξε "ωχ".

Ακόμη ένα συμβάν έκανε εντύπωση κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν κάθισε, ως είθισται, στα πρώτα έδρανα, αλλά πίσω... στα ορεινά. Και από τη θέση αυτή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σε απόσταση αναπνοής κάθονταν οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση -το γνωστοποίησαν από το βήμα της Βουλής-, οι κ. Τσετίν Μαντατζή (Ξάνθη) και Χρήστος Κατσούρας (Θεσπρωτία). Οι παρατηρητικοί είδαν ότι μετά το "όχι" του κ. Τσετίν Μαντατζή, ο κ. Παπανδρέου έσφιξε το χέρι του, προκαλώντας εντύπωση με τη χειρονομία του. "Βούδας" χαρακτηρίστηκε ο Κ. Καραμανλής από "γαλάζιους" βουλευτές, καθώς στην πρωτο-ομιλία του κ. Παπαδήμου δεν χειροκρότησε παραμένοντας ακίνητος στη θέση του.

 
Πηγή:  http://www.ethnos.gr/