Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων

Ανεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής, νέοι έως 35 ετών, αλλά και επαγγελματίες αγρότες, υπέβαλλαν μέχρι και προχθες τις αιτήσεις τους για να μισθώσουν έναντι συμβολικού τιμήματος αγροτική γη
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ανεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής, νέοι έως 35 ετών, αλλά και επαγγελματίες αγρότες, υπέβαλλαν μέχρι και προχθες τις αιτήσεις τους προκειμένου να μισθώσουν έναντι συμβολικού τιμήματος αγροτική γη που ξεκίνησε να διαθέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πρώτα 833 αγροτεμάχια θα διατεθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης και Καβάλας και είναι συνολικής έκτασης 10.000 στρεμμάτων. Το αντίτιμο θα είναι 5 ευρώ/στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά άτομο (συμπεριλαμβάνεται η γη που έχει σήμερα ο αγρότης εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία).

Μάλιστα, προβλέπεται συγκεκριμένη μοριοδότηση, σύμφωνα με την οποία όσο λιγότερα στρέμματα διαθέτει σήμερα ο αγρότης, τόσο περισσότερα μόρια αποκτά, ενώ προτεραιότητα δίνεται στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων τροφίμων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» της οικείας περιφέρειας.

.