Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Πάνος Παπαδόπουλος του "Μαχητή" απαντά για τον δικαστικό συμβιβασμό με τους Βατοπεδικούς

Σφοδρή επίθεση στο "XanthiΡress" για το ρεπορτάζ του σε σχέση με την δίκη της εφημερίδας με τους Εφραίμ και Αρσένιο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...


Περίμενα από τον Γιάννη Σιδηρόπουλο του XanthiPress πριν γράψει το «ρεπορτάζ του» σε ότι αφορά την δίκη του «Μαχητή» με τους Βατοπεδινούς Εφραίμ και Αρσένιο τη περασμένη Τρίτη στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης, να έχει το στοιχειώδες ήθος να ζητήσει και την δική μου άποψη...


Ή τουλάχιστον να δημοσιεύσει αυτούσια όλη την δήλωση που κατέθεσε η δικηγόρος μου στο δικαστήριο κι όχι ένα μικρό απόσπασμά της, παραποιώντας την αλήθεια.

-Φυσικά δεν το έπραξε, διαστρεβλώνοντας συνειδητά την αλήθεια όπως και με τη περίπτωση της περιβόητης «επένδυσης» Μαμούθ που δήθεν (γεγονός απολύτως ψευδές)… κάλεσε όλα τα τοπικά ΜΜΕ στην παρουσίαση στην Αθήνα, αλλά προσήλθαν σε αυτήν μόνο τα… έγκυρα Μέσα μετά των… εγκύρων πολιτικών!

-Πιθανόν αυτό να ξέρει να κάνει καλά ο Σιδηρόπουλος, οπότε και άφες αυτοίς...

......

*Και βέβαια είναι αληθές ότι σύρθηκα στα δικαστήρια, με αφορμή πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου» κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, πίσω από τα οποία θεώρησα τότε ως υπαίτιους της ΛΑΣΠΗΣ (;) σε βάρος του, τους Εφραίμ - Αρσένιο και οι οποίοι κατέθεσαν δύο μηνύσεις (κι όχι μήνυση...) σε βάρος μου για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δια του τύπου κατ’ εξακολούθηση!

Καθότι ΒΛΑΚΩΔΩΣ τότε, έσπευσα να στηρίξω τον… αντιβατοπεδινό Σωκράτη... «εισπράττοντας» και το ανάλογο μεγαλειώδες… «ευχαριστώ»!

-Πιστεύοντας ότι σήμερα «εκείνος», αύριο κάποιος άλλος, ουαί κι αλίμονο αν διασπώνταν το ΜΕΤΩΠΟ της Ξάνθης.

......

*Όπως επίσης είναι και αληθές ότι «ενώ τη περίοδο εκείνη είχα την διαβεβαίωση τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού όσο και του Θανάση Ξυνίδη για την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών εκ μέρους τους για τα συκοφαντικά –όπως τα χαρακτήριζαν- δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου»...», χωρίς να γνωρίζω την αιτία, ουδέποτε αυτές κατατέθηκαν!!!

......

*Επί της ουσίας τώρα στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σιδηρόπουλου, που κατέληγε ως εξής:

«Οι μοναχοί εκπροσωπήθηκαν στο Δικαστήριο από το δικηγόρο Στέργιο Γιαλάογλου ενώ ο εκδότης από τη δικηγόρο Νούλα Ταρπίδου. Έχει προηγηθεί η αστική υπόθεση με τους μοναχούς να κερδίζουν την αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του εκδότη».

-Το ρεπορτάζ είναι παντελώς ΨΕΥΔΕΣ και αναξιόπιστο και σχεδόν αποκλείω να δόθηκε από τον δικηγόρο Στέργιο Γιαλάογλου, για τους εξής απλούς λόγους:

1. Η δικηγόρος μου λέγεται Σταυρούλα Ταρπίδου και όχι Νούλα Ταρπίδου.

2. Για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει προηγηθεί αστικό δικαστήριο ώστε οι μοναχοί να έχουν κερδίσει την αγωγή αποζημίωσης.

3. Οι μοναχοί έχουν πράγματι κερδίσει αγωγή αποζημίωσης σε βάρος μου σε πρώτο βαθμό, αλλά για απλή εξύβριση δια του τύπου κι όχι για συκοφαντική δυσφήμηση και αφορά πολύ παλιότερη υπόθεση που δεν έχει εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

-Οι υποθέσεις όμως εκείνες, καμία σχέση δεν είχαν με την δίκη της περασμένης Τρίτης όπως ψευδέστατα έγραψε ο Σιδηρόπουλος.

Και όφειλε να γνωρίζει. Όφειλε να κάνει αυτό που δεν έκανε ούτε με τον Βαγγέλη Βασιλειάδη στη περιβόητη «δεντροφύτευση» και της επιστολής του Χορηγού που διέψευδε όλα τα υπονοούμενα για την ύπαρξη… πλαστογράφων στην υπόθεση.

……

*Να διευκρινίσω βέβαια. Ότι ο δικός μου αγώνας, δεν ήταν αγώνας ούτε για… οφίτσια, ούτε για πιστοποιητικά. Ήμουν και είμαι ενάντια στις διεκδικήσεις των βατοπεδινών στη Θράκη, κι όχι γιατί το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου έχει χιλιάδες προσκηνυτές…

-Έχοντας την αφέλεια ακόμη και σήμερα να πιστεύω πως πλην του δημοσιογραφικού μου καθήκοντος, όφειλα να δώσω εκείνη τη μάχη με τους υπόλοιπους φορείς της Ξάνθης...

Που «περιέργως» ένας ένας, με άφησαν παντελώς ΜΟΝΟ στο μοναχικό μου ταξίδι... αλλά και πάλι, δεν βαριέσαι. Αν εγώ είμαι μαζόχα ασυγκράτητος, τι την «ψάχνεις» τζάμπα στον άνεμο…;

……

*Ένας «μαλ...» άλλωστε, γεννιέται και «μαλ...» για να δρέπουν τις δάφνες οι Πεταλωτήδες κι αυτός να εισπράττει τη χλεύη ότι «η εφημερίδα του είναι κάτι ενδιάμεσα σε... Espresso και... «Καθημερινή» ή να στοχοποιείται από δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα...!

-Άντε… Πάμε γι’ άλλα! Παλιοφέγγαρα πολλά, ο ήλιος να ‘ναι καλά…
 
 
Πηγή:   http://maxitisthrakis.blogspot.com/