Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερος αλλά με εγγύηση ο Τσέπελης για τη δίωξη της ΔΕΥΑΞ

Με περιοριστικούς όρους δεν προφυλακίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα

                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης και την επιβολή περιοριστικών όρων αφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα για την υπόθεση των διώξεων σε βάρος του προηγούμενου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ, του Γενικού Διευθυντή και της Διευθύντριας Οικονομικών της Επιχείρησης.

Ο Μανώλης Τσέπελης, ολοκλήρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τις επισκέψεις όλων των εμπλεκομένων στο γραφείο του ανακριτή τις 3 τελευταίες μέρες, κατηγορούμενος για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν με βάση το πόρισμα του Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών για ανείσπρακτες οφειλές και εποχικές προσλήψεις που έγιναν την προηγούμενη διετία.


Περιοριστικοί όροι για 8 στους 10 κατηγορούμενους.

Συνολικά σε 8 από τους 10 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ σε τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση. Ελεύθερα, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μόνο 2 από τα μέλη του Δ.Σ. που είχαν μικρότερη συμμετοχή στις επίμαχες αποφάσεις της προηγούμενης τετραετίας. Όπως είναι γνωστό, δεν διώκεται ο Σάββας Μελισσόπουλος που είχε μειοψηφίσει σε όλες τις σχετικές αποφάσεις και είχε προβεί στις ανάλογες καταγγελίες.

Για την παραμπομπή τους στο ακροατήριο ή την απαλλαγή τους με βούλευμα πρόκειται να αποφανθεί το προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα συνέλθει σε περίπου 3 με 4 μήνες. Πρόσφατα για ανάλογη υπόθεση του Δήμου Ξάνθης υπάλληλος απηλλάγη με βούλευμα για παραπλήσια υπόθεση μη είσπραξης βεβαιωμένων χρεών.


Σ. Γιαλάογλου: Εκτιμά ότι το βούλευμα θα είναι απαλλακτικό

Όπως σημειώνει, μιλώντας στο XanthiPress.gr o δικηγόρος της ΔΕΥΑΞ Στέργιος Γιαλάογλου, ο οποίος χειρίζεται τις υποθέσεις, το αποδεικτικό υλικό είναι δυσδιάκριτο ως προς την απόδειξη των συγκεκριμένων κατηγοριών και ο ίδιος εκτιμά ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετων θα είναι απαλλακτικό.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/