Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Καμία συνάντηση ακόμη για συνεργασία στο ΕΒΕ Ξάνθης

Παρατηρείται στασιμότητα στο Επιμελητήριο, καθώς δεν έκατσαν ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Τσιακίρογλου και Αθανασιάδης
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανεξήγητη στασιμότητα επικρατεί στους συνδυασμούς του Επιμελητηρίου της Ξάνθης. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που επιτάσσει συνεργασίες για τον σχηματισμό ισχυρής διοίκησης, δεν υπήρξε η ανάλογη κινητικότητα – τουλάχιστον από τους δύο συνδυασμούς που έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν.

Τόσο ο Σωτήρης Τσιακίρογλου όσο και ο Γιάννης Αθανασιάδης δεν έχουν συζητήσει την πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ τους, παρότι αρκετοί θεωρούν αναγκαίο να γίνει κάποια στιγμή. Από την πλευρά του ο Στέλιος Μωραΐτης δεν έχει μεγάλα περιθώρια κινήσεων , έχει αποκλείσει την πλευρά Τσιακίρογλου και, ενδεχομένως, να έχει κάνει κάποιες κρούσεις – όπως και το βράδυ των εκλογών – στην πλευρά του Γιάννη Αθανασιάδη: είτε στοχεύοντας το σύνολο του συνδυασμού, είτε τους συμβούλους χωρίς τον επικεφαλής.



Παρόλα αυτά καμία διάθεση συνεργασίας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και η κατάσταση είναι στάσιμη. Η σύγκληση του Δ.Σ. θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα και, στην περίπτωση που δεν έχει υπάρξει κάποια προσυνεννόηση, θα ήταν δυνατόν να εκλεγεί ο Στέλιος Μωραΐτης με σχετική πλειοψηφία, αν και αποδυναμωμένος στο Δ.Σ.





Σενάριο με στελέχη Μωραΐτη;





Επιπρόσθετα, η περίπτωση συμμετοχής στελεχών του Σ. Μωραΐτη σε ένα πιθανό συνδυασμό συνεργασίας Τσιακίρογλου, με το όνομα του Σ. Κάλφα να έχει ακουστεί έντονα μετά τη σχετική αναφορά στο Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού 6, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μέχρι τότε όμως, βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει κάποια συζήτηση ή συμφωνία μεταξύ του 2ου και του 3ου Συνδυασμού, ειδάλλως το ΕΒΕ θα προχωρήσει με τον πρώτο συνδυασμό.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/