Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων για την ΕΟΖ στη Θράκη;

Αντίστροφη μέτρηση
για την αποψινή εκδήλωση
του  Χρηματοοικονομικού
Φόρουμ Θράκης στην
Αλεξανδρούπολη, αλλά και
θρίλερ με τον ερχομό Χρυσοχοΐδη

        ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε μεγάλο ερωτηματικό εξελίσσεται η υπόθεση της επιβολής καθεστώτος Ειδικής Ζώνης στη Θράκη (ΕΟΖ). Κομβικό σημείο αναδεικνύεται η εκδήλωση που διοργανώνει το φόρουμ -που έχει συστηθεί στον Έβρο για να προωθήσει την ιδέα της ΕΟΖ

Το Χρηματοοικονομικό Φόρομ Θράκης έχει προετοιμάσει την εκδήλωση –με ευθεία εμπλοκή του Γερμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη- με καλεσμένους από το γερμανικό νομικό γραφείο «Dankelmann und kerst» και υπεύθυνος Hans Beeg, που έχουν αναλάβει τη σύνταξη σχετικής μελέτης βιωσιμότητας ενώ αναμένεται για πρώτη φορά η Πρόεδρος του Φόρουμ Κατερίνα Καραγιάννη και ο αρμόδιος νομικός, να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την μορφή της ΕΟΖ, που μέχρι σήμερα κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Μάλιστα από διάφορες πλευρές αναφέρεται ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει κατάθεση του σχετικού φακέλου για την δημιουργία ΕΟΖ στην Θράκη από τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων. Τα γεγονότα αυτά εγείρουν μια σειρά από νέα ερωτήματα, όπως είναι ο λόγος που επιλέχθηκε ένα συγκεκριμένο γραφείο της Γερμανίας για την σύνταξη της μελέτης αλλά και ποιος το εντέλει. Παράλληλα, όμως τίθεται και ερώτημα για το ποιος ή ποιοι είναι οι φορείς που εξουσιοδότησαν την κυρία Καραγιάννη να συζητά εξ ονόματός τους με την πολιτεία.


Δύσκολα ο Χρυσοχοΐδης;

Για το λόγο αυτό η πιθανή παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη -που θεωρείται πια αρκετά δύσκολη – θα μπορούσε να θεωρηθεί νομιμοποίηση ενός φορέα που δεν έχει υπόσταση. Πάντως αρκετοί είναι οι φορείς που έχουν επαναστατήσει και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις. Το κυρίαρχο είναι ότι για πρώτη φορά – ίσως- δοθεί στη δημοσιότητα όλο το σχέδιο που υπάρχει.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/