Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μουδιασμένη έναρξη για το «Τανγκό των Χριστουγέννων»

Κατώτερα των προσδοκιών τα πρώτα δείγματα της εισπρακτικής κίνησης της ταινίας του Νίκου Κουτελιδάκη που διαδραματίζεται στον Έβρο και βασίζεται σε βιβλίο του Ξανθούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΣΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΚΟΨΕ

Η εποχή είναι δύσκολη και η κίνηση γενικώς πεσμένη σε όλα, ακόμα και στις αίθουσες των κινηματογράφων, της αποκαλούμενης «φτηνής ψυχαγωγίας». Παράδειγμα η ταινία «Το τανγκό των Χριστουγέννων». Τα πρώτα δείγματα της εισπρακτικής κίνησης της ταινίας του Νίκου Κουτελιδάκη, (ταινίας με όλες τις προδιαγραφές για να γίνει μεγάλη επιτυχία), δεν είναι ενθουσιώδη, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν έχει μέλλον μπροστά της- και το αξίζει.


Αναλυτικότερα, στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην ημέρα της πρεμιέρας της, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 του μηνός, η ταινία του Ν. Κουτελιδάκη έκοψε 34.867 εισιτήρια σε όλο το πανελλήνιο. Ανοιξε σε 65 αίθουσες της χώρας (ενδεχομένως να ήταν πάρα πολλές), εκ των οποίων οι 35 βρίσκονται στην Αθήνα.

Η κίνηση του «Τανγκό» στην Αθήνα ήταν σαφώς θερμότερη από αυτήν στην υπόλοιπη περιφέρεια. Για την ακρίβεια, τα εισιτήρια της ταινίας στις 35 αθηναϊκές αίθουσες έφτασαν τα 24.713, ενώ στο υπόλοιπο πανελλήνιο μόλις τα 12.154.

Τα παραπάνω νούμερα δεν είναι βεβαίως εκείνα τα οποία θα περίμενε κανείς από μια ταινία που πρώτον έχει κοστίσει ακριβά (στηρίζεται άλλωστε από την Village Films), δεύτερον έχει εξαιρετικό καστ (Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Μπέζος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αντίνοος Αλμπάνης), τρίτον έχει πίσω της ένα μπεστ σέλερ (του Γιάννη Ξανθούλη) και τέταρτον έχει ακουστεί τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όπως είπαμε όμως, από τις πρώτες μέρες προβολής μιας ταινίας δεν μπορεί να κρίνει κανείς το μέγεθος του αντίκτυπου που θα έχει στον κόσμο.

Παρ' όλ' αυτά, όλα δείχνουν ότι θα είναι μάλλον δύσκολο για την ταινία του Ν. Κουτελιδάκη να φτάσει την επιτυχία του Νίκου Περάκη «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά», την οποία και αναφέρουμε δίπλα στο «Τανγκό» αφού είναι η μόνη άλλη ελληνική ταινία ανάλογου μεγέθους που έχουμε δει στις αίθουσες στην τρέχουσα σεζόν.

Σύμφωνα με την εταιρία διανομής της (ODEON), η ταινία «Σειρήνες στη στεριά» έχει ξεπεράσει τα 154.000 εισιτήρια μέσα σε ένα διάστημα ενός μήνα και κάτι (η ταινία άνοιξε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου).
 
.