Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ξεμπλοκάρει η ενίσχυση των αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας

Κατατέθηκε τροπολογία η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σε πρώην συνοριοφύλακες και νυν αστυνομικούς να μπορούν να μετακινηθούν (προσωρινές αποσπάσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις)

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ξεμπλοκάρει η διαδικασία ενίσχυσης των αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας με αφορμή την αναφορά που είχε καταθέσει (αριθμ. πρωτ. 998/01-12-2011) η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση με θέμα »Αναφορά:Αποσπάσεις αστυνομικών–ειδικών φρουρών που κατάγονται από το Νομό Έβρου, ώστε να μπορέσουν οι Συνοριακοί Φύλακες να επιτελέσουν ολοκληρωμένα το έργο τους. ».

Πιο συγκεκριμένα τροπολογία κατατέθηκε σήμερα κατά διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σε πρώην συνοριοφύλακες και νυν αστυνομικούς να μπορούν να μετακινηθούν (προσωρινές αποσπάσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις) προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Το ίδιο επίσης ισχύει και για τα άτομα που ήδη υπηρετούν στις συγκεκριμένες Διευθύνσεις και επιθυμούν να μετακινηθούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις στο εσωτερικό του Νομού.

Επιπλέον έχει κατατεθεί Προεδρικό Διάταγμα που βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις (μέσω μακροχρόνιων αποσπάσεων) των αστυνομικών που υπηρετούν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της χώρας προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Νομού Έβρου, χωρίς να χάνουν τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει μέχρι την ημερομηνία μετακίνησής τους προς τον Έβρο και χωρίς επίσης να χάνουν τη σειρά μετάθεσης που έχουν κατοχυρώσει. Εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν τη διαδικασία μετακίνησής τους, αυτή θα πραγματοποιείται με δικά τους έξοδα (χωρίς την καταβολή εκτός έδρας, χωρίς δαπάνες για το δημόσιο) προς τον τόπο συμφερόντων τους στο Νομό Έβρου.

.