Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συλλήψεις λαθρομεταναστων και διακινητή στην Κομοτηνή

Κατάφερε ωστόσο
ο ένας να ξεφύγει και
ακόμα αναζητείται.
Πως τα κατάφερε;

   ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 26χρονος αλλοδαπός Βούλγαρος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα λαθρομετανάστες, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Έξι από τους λαθρομετανάστες είναι Ιρανοί και τέσσερις Ιρακινοί.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ με ελληνικές και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες, να κινούνται στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Ξάνθη. Στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, έγινε σήμα στον οδηγό του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του. Λίγα μέτρα πιο κάτω ακινητοποίησε το όχημα, τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας της σύλληψης και αναζητείται. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 26χρονος διακινητής και ενεργούσε σαν προπομπός, ακινητοποιήθηκε, λίγο πιο πέρα και ο οδηγός του συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές, προωθούσαν, στην ενδοχώρα, δέκα λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, για το Ι.Χ.Φ. έχει δηλωθεί κλοπή, πριν είκοσι μέρες περίπου, στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

.