Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Εισηγήσεις για αύξηση της τιμής των τσιγάρων

Τις σκέψεις που υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας τις ανακοίνωσε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας Δημόσιος Υγείας Αντώνης Δημόπουλος

ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ
ΕΙΝΑΙ  Η  ΑΥΞΗΣΗ;


Την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, αλλά και την απαγόρευση εμπορίας και χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν νικοτίνη, εξετάζει το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος.


Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, υπάρχουν εισηγήσεις για αύξηση κατά 20% στην τιμή των τσιγάρων, που θα αφορά και την πώληση των στριφτών τσιγάρων, των οποίων η κατανάλωση έχει αυξηθεί καθώς είναι φθηνότερα.

Το υπουργείο Υγείας προχωρά και στην απαγόρευση της χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε κλειστούς δημόσιους χώρους, αφού θεωρεί ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημόσια Υγεία.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, η τιμή των προϊόντων καπνού είναι ένα αποφασιστικό εργαλείο στη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος. Η αύξηση της τιμής ελαττώνει την κατανάλωση ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, είπε ο κ. Κυριόπουλος, εκτιμώντας ότι μια αύξηση της τάξης των 2 ευρώ στην τιμή του πακέτου, θα είχε ως αποτέλεσμα 460.000 λιγότερους καπνιστές, 150.000 λιγότερους νέους που θα ξεκινούσαν το κάπνισμα, και 440 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα.

.