Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συνθήματα της Χρυσής Αυγής σε σχολείο των Αβδήρων



Σκληρή δήλωση
από τον βουλευτή
Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με ερώτηση του στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, ο Βουλευτής Ξάνθης αναφέρεται σε αναχρονιστικές απόψεις και αντιλήψεις με αφορμή συνθήματα της Χρυσής Αυγής,αναλυτικά:

Με την παρούσα αναφορά σας ενημερώνω σχετικά με συνθήματα ρατσιστικού και υβριστικού περιεχομένου που γέμισαν τους τοίχους του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αβδήρων και φέρουν την υπογραφή της «ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

Τα συνθήματα αυτά, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, εκφράζουν επικίνδυνες και αναχρονιστικές απόψεις και αντιλήψεις. Γράφτηκαν μάλιστα σε σχολείο, τον κατεξοχήν χώρο Παιδείας, όπου προάγεται πέρα από την γνώση και οι ανθρώπινες αξίες και ο πολιτισμός. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που κάτι ανάλογο συμβαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Επειδή τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και αντιλήψεις είναι καταδικασμένες στις συνειδήσεις των πολιτών και επειδή οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να σπιλωθούν και στο μέλλον κατά αυτόν τον τρόπο τα σχολεία, σας αναφέρω το γεγονός και αναμένω τις πρωτοβουλίες σας προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

.